Fläderblomssaft!

I söndags for vi ut en sväng till Lungbo för att skörda fläderbusken på blommor, självfallet var det dags att göra saft. Det fanns precis lagom med mogna blommklasar för en omgång saft och förhoppningsvis kommer det finnas tillräckligt med blommande blommor för en till omgång om si sådär en vecka ungefär. Just nu står saften och drar i en stor kastrull nere i källar'n och jag ska åka ut senare idag för att sila av saften och tappa upp den på flaskor som jag fryser in.
 
 
Mitt recept:
 

40-50 fläderblomklasar
3 stora citroner
2 liter vatten
1,5 kg socker
50g. citronsyra
 
Skölj av blomklasarna och lägg i en stor kastrull eller hink. Borsta och skölj citronerna noga och skiva dem i tunna skivor, lägg ner dem tillsammans med blommorna i kastrullen. Koka upp 2 liter vatten och rör ut sockret och citronsyran i det heta vattnet och häll det sedan över blommorna och citronskivorna i kastrullen. Rör om. Lägg sedan på ett lock och låt stå svalt i 3-4 dygn, rör om ett par gånger om dagen. Sila sedan av saften, häll upp på plastflaskor och frys in. Kom ihåg att inte hälla helt fullt i flaskorna eftersom vätskan expanderar när den blir fryst. Njut av den godaste saften! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0