Fagerheim

Idag har jag för andra gången vandrat långväga till Fagerheim (6,5mil en väg) för internet. Dom har mycket godare fika här än på Halne :D Det blev inget av det mobila bredbandet. Fick ringa en massa samtal, prata med jobbiga norrmän som sa att dom skulle hjälpa mig att fixa ny beställning då min beställning av någon avnledning inte fanns, så jag blev kopplad vidare och vidare för att tillslut höra att det inte gick att beställa då jag inte är norsk. Suck på dom. Men men, jag klarar mig utan internet tidigen går ganska fort trots allt. Jag har snart vartt här i tre veckor och i måndags var det sju veckor kvar tills jag kommer hem (jag håller räkningen bra;)).

Det är högsäsong på Kraekkja turisthytte för tillfället och kommer nog vara det ett par veckor till framöver, tills skolorna börjar i Augusti. Så det är väldigt mycket att göra nu då vi bara är tre som jobbar istället för fyra. Det är många lediga kvällar som går åt till att servera extra och många långa städpass och mycket disk. Men jag överlever förhoppningsvis :)

De senaste dagarna har det faktiskt varit fint väder. Och när solen är framme och det inte blåser alltför mycket är solen mycket starkare här uppe och utan solskydd bränner man sig på en kvart. Härligt. Här om dagen var jag och Helena ute och paddlade kanot på Stora Kraekkjavannet, det var härligt minsann. Men bada vill man dock gärna inte då vattnet är runt 10-15 grader kanske.

I morgon får jag följa med till Geilo, då blir det internet igen en stund. Och äntligen tillfälle att köpa lite smått och gott som frukt och godis, jippi :)

Här kommer lite bilder från Hardangervidda:

 

 


Halne fjellstue

Nu har jag och kollegan Helena vandrat en timme och en kvart över fjällen för att komma hit, till Halne för en timmas internet. Sen blir det bara att vandra hela vägen tillbaka för att sedan jobba ikväll. Det är inte nå vidare sommarväder här på Hardangervidda, runt 15 grader varmt men mycket blåsigt. Kul att mitt element på rummet inte fungerar heller, men men. Annars är det mycket fint här på sommaren, sjön var mycket större än förväntat och allt är inte vitt längre :D

I morgon ska dom hämta posten, då hoppas jag att där ligger ett mobilt bredband och väntar på mig så jag inte behöver gå totalt 2,5 timmar för en timmes internet, hehe. Men nu har jag bara ungefär tjugo minuter kvar av internettiden så jag får ta och avrunda här tror jag. Här kommer lite bilder också så ni får se hur det ser ut där jag befinner mig nu och i två månader till.


Kraekkja turisthytte. Bilden tagit från en liten fjällspromenad.


Ute på tur i fjällen.


Hardangervidda nästa!

Nu är det dags igen. I morgonnatt går bussen mot Norska gränsen, mot Olslo för att byta till tåget mot Bergen, hoppar av i Geilo, tar bussen till båtnøstet för att sedan åka båt sista biten till Krækkja turisthytte. Där väntar två månaders jobb med servering, kökstjänst och städning. Kommer att jobba i skift varje dag; varannan dag kväll och varannan dag morgon, även på helgerna. Därför kommer jag inte vara så jätteaktiv här men har trots allt skaffat mig mobilt bredband så jag ska kunna ha kontakt med omvärlden. Förhoppningsvis kommer jag lägga upp lite bilder ifrån Hardangervidda, det ska bli väldigt spännande att se hur allt ser ut på sommaren, när det inte ligger ett tjockt täcke av vit snö överallt.

Krækkja turisthytte syns smått smått i mitten. Så här såg det ut när jag var där i påskas. Bilden tog jag när jag, som norrmännen säger, var ute på tur.

 

Nu är det bara att hålla tummarna för att allt ska fungera med det mobila bredbandet, isåfall hörs vi igen så snart jag fått tid att sätta mig ner vid datorn och skriva en snutt. Kommer hem igen någon gång i September.

 

Puss


Betong resultat

Nu har jag låtit betongen härda tre dygn och tyckte det var dags att försöka få loss prylarna ur formarna. De flesta sakerna lossnade relativt lätt och resultatet på dom blev riktgt bra. Sedan gick min kruka sönder och ett litet fat. :( Men det får man nästan räkna med eftersom betongen kan vara riktigt skör och dessa två saker var tunna,  det krävdes inte mycket för dom att spricka. Sedan har jag några grejjor kvar som jag inte lyckats ta loss ännu och de sitter bokstavligen som gjutet i formarna. På något vänster lär jag nog ta sönder formarna om jag överhuvudtaget ska få ut dom. Men om dom blir hela eller ej återstår att se.

Här kommer lite bilder från min betongskörd:

Ett lock till liten köpe-prinsesstårta + ett gammalt porslinfat

En gamal rostig hästsko, en liten repstump och vipps har man en "lyckotavla" att hänga vid ytterdörren eller var man nu vill.

Stenkulor var fint att gujuta ner i betongen. Har inte bestämt dock vad detta ska användas som, om det är grytunderlägg, krukfat, eller att ställa blockljus på. Fina blev dom iaf :)

 

Gjutet ur en påskäggshalva. funderar om jag ska sätta mosaik på den eller om jag ska låta den vara?

 

En liten ljuslykta. Gjöt in en liten glasburk i den.

 

Gjutna ur isformar. Kan till exempel avnändas till att dekorera andra saker med.

 

Man kan inte alltid ha tur. Min kruka gick sönder:( Synd, den hade nog blivit fin.

 

Om jag lyckas få loss resten av prylarna i ett stycke kommer jag lägga upp bilder på dom också så småning om. Jag ska gå ut och göra ett nytt försök nu *håller tummarna*. Om jag misslyckas kommer jag söka min tröst till trädgårdslandet där några jordgubbar precis blivit mogna (dom jordgubbarna kommer hamna i min mun vare sig jag lyckas eller inte). Mums! :D

 

Puss♥

 

 RSS 2.0