några timmar med hinkar och geggamojja

Nu har jag äntligen kunnat leka med min geggamojja. :) En rätt så tidskrävande hobby som krävs en hel del förberedelser med formar osv. Men när man sitter där och kladdar flyger tiden iväg. Det enda negativa är att det är rätt obekvämt att sitta ute på marken i ett par-tre timmar, men då det kan bli väldigt kladdigt runt omkring en är det trots allt bäst att hålla till utomhus eller i garaget. Jag hade förberett med lite väl många formar och betongen räckte inte till att göra allt, men då har jag kvar till nästa gång istället. Nu kommer den tråkigaste delen; väntan. Jag har inte världens bästa tålamod och är just nu grymt nyfiken på om sakerna ska bli som jag tänkt mig eller om det bara blir pannkaka utav det hela. Det brukar nästan alltid vara något som går sönder när man tar loss formarna. Jag får ta det försiktigt och vattna på betongen flera gånger per dag så det får härda riktigt ordentligt innan jag tar loss något. Hoppas att mitt tålamod håller till det, hihi.

Lite olika formar jag hittat på

 

Färdigkladdat, dags för torkning. Gissa vad sakerna är för något? syns inte direkt så bra xD


betong-förberedelser..

Nu har jag kraffsat ihop allt möjligt skojjigt att använda när jag ska gjuta i betong senare idag. för att nämna lite saker har jag hinkar och plastformar i alla möliga formar, stövlar, rep, hästskor, stenkulor, trädgårdsslang och en massa mera. Jag har idéer för allting men vi får se vad som det blir något av och vad som det bara blir pannkaka av så att säga. :P

Just ja, matolja ska jag ha också. Bäst jag kilar iväg och letar rätt på det medan jag kommer ihåg. :)

Hasta luego amgois mios!

Lite smått och gott.

Midsommar i förrgår. En mycket lyckad dag blev det med först fika med jordgubbar och glass nere vid moster och morbrors sommarstuga, sedan lite krocket med kusinerna (jag höll på att vinna men kom tvåa efter storebror btw). Därefter en liten promenad och plocka lite blommer med lillasyster för att sedan binda mig en krans av blommorna. :) Sedan var det bara att packa ihop tältet och alla ateraljer för fest med grillning och tältning vid Viggsjön. Blev en grymt mysig kväll vid sjön med underbara människor, tack för det

Binder mig en midsommarkrans


Idag har jag kutat omkring som en skottspole och letat efter saker till betongjutning. Tänkte blanda ihop en säck i morrn om jag har tillräckligt med formar. Fick en snilleblixt också, får se om det kan bli något av den. Om det blir det, får ni se det senare i veckan, kan bara avslöja att jag sprungit runt ute på logen och letat rostiga gamla hästskor ;) Mitt letande gav resultat till min stora förnöjelse. :)

Måste också bara visa en bild på värsta häftigaste skalbaggen eller vad det nu är för något som jag och min lillasyster såg i rosenbusken idag! Gigantisk var den och med en grymt snygg grön metallisk färg! Jag ville peta på den men vågade inte ifall den skulle ha vingar, och precis när jag sa ordet vingar till syster så plockar den fram dom och flyger rakt emot oss! Undrar hur många grannar som hörde oss när vi skrek oss hesa...Modell för en dag.

Igår bar det av till Västerås med Anna och Björn för att besöka The Studio och vara modeller för en dag. Det blev en mycket spännande dag full av nervositet och förväntan. Först fick vi vårat hår fixat och blev även sminkade av deras make-up artister. Sjukt kul verkar det vara att arbeta som make-up artist. Det är en konst i sig att kunna se vad som passar olika personer, plocka fram och framhäva det bästa hos olika människor. Det vore kanske något att arbeta som? Det är ju inte första gången den tanken har flugit igenom huvudet.

Hur som helst. när vi var färdigfixade började den nervösa väntan innan själva fotograferingen. Vi var snygga som få, även om Björn kände sig aningen uncomfortable i smink. Till min skräck var fotografen en ung, riktigt söt kille och jag kände nervositeten stiga ännu ett snäpp. Det kändes fruktansvärt stelt och obekvämt till en början men det släppte sedan och jag hade enormt kul! Det sved lite i plånboken efter att jag köpt 11 av bilderna men nog kan man väl unna sig några "självförtroende-bilder"? :)


Yoshi!

Efter en joggingtur och lite styrketräning kändes det skönt att sätta sig ner och pyssla med lite lera. Beslutade att följa Super mario-temat och försöka mig på den lilla dinosaurien Yoshi! Snäppet mer komplicerat än Mariobröderna men resultatet ser åtminstone ut som ut som Yoshi :D Det svåraste var att få den lilla rackaren att stå, han har ju ett så enormt huvud, eller åtminstone nosen men som tur är kunde svansen ge så pass med jämnvikt att han slutligen stod på sina egna ben! *stolt*

Yoshi i fimo/cernitlera

Yoshi i fimo/cernitleraMario brothers i cernitlera!

Ni känner väl igen dessa två kända bröder? Nintendos karaktärer som domierat tv-spelsvärlden sen jag vet inte när; Super Mario Brothers, Mario och Luigi! :) Det var ett pilligt göra att återskapa dem, men också riktigt skojj. Man märker inte hur tiden flyger iväg när man sitter där, fipplar med leran och är helt inne i det man gör. Nu har jag ett par tuffa örhängen i form av dessa grymma brorsor! Någon som har förslag på figurer jag kan göra i lera? När vi väl är inne på nintendotemat så hade jag tänkt göra Toad och Goomba örhängen också, kanske även Yoshi för att göra lillasyster glad. :)


Mario
RSS 2.0