Ge mig..

..dessa!



Eller..



..dom här!


Det är ju så ljuvligt somrigt och härligt lantigt med träskor och dessa är ju alldeles sockersöta. Jag vill ha. Frågan är om jag är beredd att lägga ut cirkus 900 spänn för ett par träskor. Det tar emot, men så är de ju handgjorda och made in Sweeden dessutom. Mitt hjärta slår aningen snabbare för de ljusbruna/beiga, tror jag. Detta krävs en seriös övervägning. Jag hoppas jag bestämmer mig för att det är värt pengarna. :)

Allehanda vardagligheter

Det var ett tag sen jag visade några tecken på liv här. De senaste dagarna har jag spenderat med pojken min. Vi har myst och geocachat lite grann, glott på film och letat bävrar. Det har varit mycket trevligt, han gör mig massa glad. :)

Nu har han åkt hem till Vittinge och jag ligger i min säng med latopen i knät. Det luktar nymålade naglar här, de blev sommrigt pastellgula. Jag gillar nagellack, världen vore tråkig utan färgglada naglar. Ett ytligt yttrande från min sida men faktum är att jag är lite beroende av nagellack. Har mycket sällan färgglada ögonlock eller målade läppar, då får naglarna vara min lilla färgklick istället. Nu vet jag inte varför jag börjar prata om färgglada naglar, kanske är det för att jag ser mina gula naglar medan fingrarna knapprar på tangentbordet. Men nog om det.

Nu hoppar vi vidare till något annat ämne. Jag är lite besviken över mig själv att det inte blev något påskpyssel i år. Man kan ju hitta på massa roligt att göra. Jag vet egentligen inte vad jag har haft för mig när jag tänker efter. Jag har förvisso varit massa förkyld och sen jobbat lite grann. Och så har jag förståss spenderat massa tid med Chibi. Hehe det låter som jag pratar om en hund men det är faktiskt min pojkvän som kallas så. Det är japanska för "lillen" om någon undrar, han är ju faktiskt bara 190 lång. Men har hur som helst inget nytt att komma med på pysselfronten, jobbar fortfarande på de stickade sexkanterna till min väska. Det går inte direkt undan om man säger så. Men nu orkar jag inte babbla på längre. Auf Wiedersehen!


Bara för att det är så somrigt i luften. :)


Geocaching för hela slanten

I tisdags blev det geocaching dagen lång för mig och Chibidono. Vi for runt på hans moppe i områdena kring Vittinge på jakt efter de små skattgömorna. Vi gav oss på sex caches och hittade dem allihopa. Det är lite roligt att man kan få lära sig massa nya saker om ställen som man känt till hela livet, eller kanske till och med hitta nya häftiga ställen man aldrig hört talas om. Chibi har bott i Vittinge nästan hela sitt liv och hade inte någon aning om att det fanns ett stort berg bara ett stenkast in i skogen från en väg han åkt massvis med gånger. Det var lite skojj. Tänkte dela med mig av lite bilder från vår cachingutflykt, dum som jag var glömde jag pappas braiga kamera men det visade sig att min mobilkamera var helt okej.

OBS. Spoiler-varning om du tänker cacha omkring Vittinge! ;)



Här cachar vi bland gamla husgrunder från ett skogstorp vid namn Hasselbo som revs på 40-talet. En gammal grindstolpe.


En del av grunden från boningshuset.


Vi letade vidare bland ruinerna efter en jordkällare. Ledtråden var innuti.


Jordkällaren


Slutligen fann vi skatten i en en lustig liten hålighet i ett träd.


Jag posar lite fult med "skattkistan" och ett par solbrillor som fanns i lådan. Här passade vi även på att fika lite med varm choklad och kakor. ^^


Här stannde vi till vid en annan torp-ruin i närheten där det fanns ännu en cache.


Här är vi uppe på Ulvhällsklack (det berg som Chibi inte hade någon aning om att det existerade)


Det fanns ett roligt träd som liksom växte utmed berget som var som gjord att sitta på och titta på utsikten.


Som ni ser hade vi det vädligt mysigt med massa fint väder. Längtar redan efter nästa cachingäventyr, det är så roligt! Tackar geocacharen Sabolina för alla roliga caches hon lagt ut ("Tenasjögruvan", "Brudhällarna" och dessutom de båda torpruinerna "Hasselbo" och "Herrbo").



Vixx

Lite loppis och caching :)

Igår blev det en liten tur till Hedemora med  min Chibi för att spana in kuriosa- och loppmarknaden som ägde rum där. Det fanns massor att titta på, allt från skojjiga retroprylar till rent skräp. Dock kom jag och Chibi fram till att vi har olika åsikter om vad som är skräp elller inte. Men vissa saker kunde man inte tänka sig att någon människa skulle köpa. En liten tråkig grej var att vi betalade mer för inträde och parkering än vad vi handlade för där inne. Fast jag gjorde några fynd i alla fall och man kan ju säga att jag fick rätt mycket för 45 riksdaler.



Plutteliten söt handblåst flaska till min prylhylla, 10kr (prutade från 20kr)


Fint handgjort armband i bland anant koppar och mässing skulle jag tro. 20kr (prutade från ca 40kr)



Väldigt fina glaspydnader, tyckte detta var ett riktigt fynd då jag fick dem för 5kr/st (bild tagen med blixt)


Älskar den lila. (bild tagen utan blixt)

Alltså totalt 45 kronor, inte helt fel. När vi kände oss färdiga med marknaden kollade vi vad det fanns för caches i närheten och såg att det fanns en alldeles vid platsen där vi befann oss, så den letade vi reda på och loggade. Sen försökte vi få fram andra caches i hedemora men Chibis iphone dödde så det gick inge vidare. Vi försökte hitta en utan GPS men kom fram till att det skulle bli lite väl svårt, men fick oss iaf en fin promenad i det vackra vädret. Massa trevligt. :) På kvällen sen blev det årets första utomhusgrillning. Finns det något godare så säg?

Nu har Chibi åkt hem, jag sitter här i sängen med laptopen men ska strax ta och förflytta mig ut i solen.  Love the weather. Synd bara att jag fortfarande är genomsnorig och har börjat hosta som bara den. Ska försöka bli frisk till tisdag då det är meningen att jag ska jobba i växeln, blir lite svårt dock om jag inte kan prata. Vi får se hur det går.

Hejsvejs så länge

För en ros är en ros är en ros..

Häromdagen kom det lite smyckesdelar på posten som jag beställt, bland annat ett par ringstomar. Dödkligt uttråkad som jag är nu när jag ligger och är förkyld så bestämde jag för att pysselsätta (höhö, istället för sysselsätta) mig med att göra en ring. Jag plockade fram min lera och knåpade ihop en liten ros. Hmm, märks det förresten att jag fastnat lite i att göra rosor? Nåväl, det är vackra blommor så det gör inte så mycket. Dekorerade dem med att plutta dit små genomskinliga glaspärlor så det ser lite ut som vattendroppar typ, eller nåt, vad vet jag? Ganska fint hur som helst.




Vad tycks? :) Ganska nöjd blev jag om jag får säga det själv. ^^

En ynklig sjukling

Det är så jättefint väder ute och jag och Chibi skulle ha geocachat idag om det inte vore för den lilla detaljen att jag ligger i sängen och är massa förkyld. Snyft. Verkligen toppenväder för att vara ute i naturen dagen lång och leka skattjakt. I lördags skulle vi också ha cachat men då var det han som låg till sängs och var förkyld (med mig som sällskap) och nu är det min tur. =P Hoppas jag känner mig någorlunda pigg i morrn för då ska jag nämnligen jobba första dagen på evigheter känns det som. Det ska bli skojj. En fredag också, då blir det nog full rulle på Bolaget. :)

När jag nu inte gjort så mycket annat än att ligga i sängen med huvudvärk igår och idag så har jag passat på att sticka lite grann. Men det är ju så extremt tråkigt att sticka likadana sexkanter hela tiden. Jag har nu åtta av tjugotvå. Gah, inte ens hälften. Sen skulle jag också göra fyra stycken halva sexkanter och eftersom jag ville ha lite oväxlig började jag göra dom istället. Det var mycket roligare! Eller snarare, det gick mycket fortare och man hade inte hundra stickor att hålla koll på samtidigt. Så nu har jag stickat tre av fyra sånna. Ska nog ta och sticka den fjärde nu strax också sen får jag se om jag orkar sticka nån hel sexkant med. Annars blir det väl mest vila idag också.


Vixx

Myshelg :)

Har haft en jättemysig helg med min söta pojke. Igårkväll överraskade jag honom med försenad födelsedagsmiddag på Akropolis för att sen åka hem till mig och mysa till film och choklad. Måste för övrigt tipsa om en väldigt passande dryck till mörka chokladpraliner om man vill lyxa till det lite grann - dessertvinet Commandaria St John, artnr: 2040 på Systemet. Mycket gott. :) Innan vi åkte in till Sala igår stannade vi till för att leta efter ett par geocaches på vägen. Den första (skjutbanan)  fick vi lämna efter att länge klurat och letat utan någon framgång. Sitter fortfarande och försöker komma på vad hinten kan ha syftat på. Vi får nog åka tillbaka dit och leta när vi har mer tid på oss. Sen stannade vi också vid runstenarna i Morgongåva där vi hittade cachen. :) Skojjigt var'e, vi måste ut och cacha mer när det är fint väder!



En runsten.


En till runsten. Tittut. ^^


Found it!


Det blåste väldigt mycket, så jag fick springa runt och jaga plastpåsen cacchen låg i. xD Sen satte jag mig på den för att ta en titt på innehållet. :)




Idag tog vi en liten trevlig promenad i skogen till "bäverbona" vid våran bäck. Dock såg vi inga spår som tydde på att de fortfarande håller till där, tråkigt. Annars brukar bävrar lämna skapligt mycket spår efter sig, nedhuggna träd här och var är lite svårt att missa. Trevligt var det hur som helst. :)



Vårtecken i form av krokusar. :)


Träd med häftiga rötter.


Det vårigaste vårtecknet av alla - De söta små tussilagosarna! :)


Gamla spår efter bävrarna .


Nu har pojken min åkt hem till sig och jag får underhålla mig själv bäst jag kan. Är dock rätt trött så ska nog strax sova. Tomt det kommer vara i sängen. Hihi så knasig man blir när man är nykär. Tack igen Sötnos för en superbra helg. :)


Vixx

Från det ena till det andra

I morse när jag vaknade sade mamma att jag troligtvis hade velat varit med henne när hon var ute och gick på morgonkvisten. Och jag gissade på att hon sätt något spännande djur. Ja det hade hon. Och min första tanke var Utter! Uttern har nämnligen varit ett favoritdjur sedan jag var liten. Och sanna mina ord, hon hade sett en utter i våran bäck! Jag blev så avis att jag stuttsade upp och ner. Jag vill också! Jag måste gå ut någon morgon i ottan och sätta mig på span efter de små söta djuren, hoppas dom har boat sig i närheten! Satte förresten för bara någon dag sen fast en utter-berlock jag gjort i cernitlera på en halsbandskedja. Så nu har jag ett jättegulligt halsband. :)



När jag sedan varit ute och förjäves spanat efter utterspår satte jag igång med att baka mockarutor som fika till morgondagens geocachingtur som jag och Chibi♥ ska göra i Vittinge om allt går som planerat. Jag har tjuvsmakat på dem och de blev mycket goda. ^^

Nu har jag lite halvtråkigt, varvar mellan att sitta vid datorn och att städa rummet. Det senare är mycket mer nödvändigt men det förstnämnda är ju mycket roligare. ^^ Sen till kvällen blir det troligtvis att åka in till sala och träffa Sötnosen och lite kompisar. :)

Blås inte bort i stormen nu!

Puss

Rostig betong?

Idag när jag var ute hittade jag på några av mina betongprylar jag gjort som har legat ute under vinter. Däribland en skål/vas/kruka som jag adrig lyckades få ur formen. Nu behövde jag bara lyfta på den så vipps var den ute, hel och fin. :) Dock kändes kanterna lite sköra så jag tänkte att jag skulla lacka den för att stärka lite grann. Då hittade jag en burk lackbets i källaren som jag tänkte prova med. Resultatet blev att den fick en rostig färg, jag har inte bestämt mig om jag är nöjd med det eller inte. Ska måla på en gång till med betsen och se hur det blir. Det kan ju bli läckert med en kruka som ser ut som en gammal rostig behållare av något slag. Vi får se hur det blir.





Sex sexkantiga sexkanter. Sexigt värre ;)

Ignorera den dåliga humorn i rubriken. ^^ Tänkte bara visa lite hur långt jag kommit med min väska. Jag har nu stickat sex av tjugotvå sexkanter och noll av fyra halva sexkanter. Jag som har svårt för att göra flera likadana saker börjar tröttna på att sticka dessa enformiga lappar. Tålamod är en dygd jag önskar att jag hade mer av. Men jag vill ha min fina väska så det är bara att sticka på och se glad ut. :) Tror att jag har betämt mig för att ha ett innertyg i jeans och så sticka en ficka i detta garn och sy fast på insidan. Då blir den fin både utanpå och innuti. :)

 

Vixx


RSS 2.0