Numera sambos! =)

Vi älskade lägenheten. Tapeterna var perfekta, speciellt i vardagsrummet där det var en mörk fondvägg med lila (!) blommor, lila är min favvisfärg! Lagom stor till oss båda och hon tyckte vi verkade vettigast av dom som kommit och tittat på den. Så nu ska vi dit och skriva kontrakt på onsdag och lägenheten är ledig från och med torsdag. Helt perfekt liksom. Och igår var det min och Chibis halvårsdag, vilken timing liksom. Gud vad många liksom det blev nu, men jag bryr mig inte så mycket. Jag är bara tokigt glader. :) Snacka om att det ska bli roligt att pyssla med inredningen! Jag inte vänta tills vi tar en tripp till IKEA och shoppar lite nödvändigheter tillsammans! Sen har jag en del möbler som jag redan i mitt huvud har börjat måla om och grejja med för att de ska passa in. Nu ska jag skriva en lista eller något på saker vi redan har och saker vi behöver. Jag är så uppspelt! :)

Titta på lägenhet!

Nu snart ska jag och pojkvännen min åka iväg och kika på en lägenhet! I'm so excited! *hoppar upp och ner* Jag ska väl inte hoppas på för mycket men det vore så skönt om vi fick ta lägenheten! Bra läge, nära jobbet för mig och allt. Plus att jag så gärna vill bli sambo med min sötaste.

Håll tummarna för oss. :)

maaassa mos!

Idag har jag och mamma gjort äppelmos hela dagen, från klockan nio och vi är inte helt klara ännu. Men så blir det väl 25-30 liter mos! Det ska räcka hela året och jag smaskar äppelmos till min havregrynsgröt om morgnarna så det går åt en del också. När vi gör äppelmos skär vi först äpplena i bitar (med skalet på men utan att ta med kärnhuset) sen ångar vi äppelbitarna i saftmajan och därefter passerar dem i köksassistenten. Nu håller vi på och tillsätter allt socker och kokar upp moset för att sen hälla upp dem i burkar som ska in i frysen.


Den stora kastrullen rymmer 17 liter (!) sen har vi två lite mindre kastruller till som också är fulla.

Äppel Päppel

Nu har jag plockat äpplen i massor. Utanför ytterdörren väntar en balja och en stor kasse fullproppade med äpplen som ska bli till mos i morgon. Mums. Hemmagjort äppelmos på havregrynsgröten till frukost är det bästa. Så nu hoppas jag att vi får ihop en årsranson med mos. Och idag tänkte jag prova på att att koka äppelkräm till kvällsmaten. Det ska bli smaskens hoppas jag. ^^





Äppelkräm (ca. 8 port)

1 kg äpplen
1 L vatten
2 dl socker
5 msk potatismjöl
1 kanelstång (om man vill)

Skala, tjärna ur och skär äpplena i bitar. Koka upp vattnet med sockret och kanelstången. Häll i äppelbitarna och koka tills de blir mjuka, ta av kastrullen från plattan. Blanda potatismjölet med lite vatten och häll i kastrullen under omrörning. Koka upp krämen igen och sen är det klart! Lätt som en plätt.

Wiiiiie!

Idag har jag fått min signerade specialutvåva (20th anniversary edition) av Diana Gabaldons första bok - Outlander. Läs den om du inte redan gjort det! Underbaraste serien ever.

*Lycka*


Lan

Nu sitter jag på lan med pojken min och massa nördiga polare. Jag har lite långtråkigt ibland. Men när jag spelar Terraria med sötnos och hans kompisar dör jag bara och jag blir tjurig och stänger av efter ett tag. Men nu kom jag på att jag kan spela Sims 3. Sims-spelen måste ju vara dom bästa som finns. :) Måste bara vänta på att speluppdateringarna ska bli klara. Segt. -.-

Hoj hoj

Det blev inte norrland denna vecka. Vi fick inte tag i människan som hade stugan och nycklarna för det var något fel på deras telefon tydligen. Typiskt. Men jag har i alla fall haft mysigt hela veckan med min Chibi och det var ju halva poängen med resan i alla fall. Sen hade vi tänkt åka på en fiskeutflykt med Plast till någon rolig sjö där man inte bara får mörtar, vilket också var vad vi hade planerat att göra i norrland.

Men nu ska jag chilla lite innan jag ska gosa ner mig i sängen och sova. I morrn blir det jobba nämligen. :)


Skottland i bilder och ord.

De flesta bilderna får tala för sig själv, om det inte är något speciellt jag vill säga. Klicka på de små bilderna för att förstora dem. Varsågoda här kommer ett urval av bilderna från vackra skottland. Det blev rätt många bilder då jag hade svårt att bestämma mig och vill visa hur fint allt var. :)



Det första som slog mig var hur fina alla hus var; i sten med massa skorstenar, som små slott. Och uttrycket "A man's home is his castle" passade utmärkt i Skottland.


Första stoppet var Culloden battlefield i Inverness. Där slogs min hjälte James Fraser (i boken Slända i Bärnsten av Diana Gabaldon) år 1746 för sitt skottland. Slaget var ödesdigert för skottarna som gick emot en säker död - Engelsmännen med sina kanoner.


Blickar ut över Culloden Moor.


Gav till ett litet exhalterat tjut när jag såg denna minnessten. <3 Endast denna sten hade blommor framför sig, undrar om det har någt att göra med Gabaldon-böckerna. ;) Jag lade också dit ett par blommor. :)



Det rutiga tyget är Klanen Frasers tartan, deras mönster på kilten.


Inverness Castle.


Urquhart Castle med anor från 500-talet och Loch Ness i bakgrunden.


Jag, Sofia, Karolina och Viktor.






Jag och sötaste kusinbarnet.


Loch Ness.


Jag såg Nessie!


Sofia också!



Minnesmonument för jakobiterna som stupade här vid Glenfinnan.



Fanns inte mycket att se under kilten på denna skotte.


Jag med "Harry Potter-bron" i bakgrunden, i väntan på Hogwartsexpressen. Många som hade tagit sig upp på berget för att se tåget.


Hogwartsexpressen.




Färjan som tog oss från fastlandet till Islay.


Vårat hotell vi bodde på i Port Askaig var ett spökhotell kom jag och Sofia fram till. Men vi åt i alla fall hummer två kväller i rad där. Kan det bli bättre?


Rundtur på Lagavulin Distillery.




Därefter rundtur på Ardbeg Distillery.




Bilder från tillverkningsprocessen av whiskeyn.





Ett snabbt lunch-stop i Glasgow.


Vårt hotell i Edinbrurgh.


Edinburgh Castle.


Byggnader i Edinburgh.


Edinbrugh Castle på nära håll.


Innanför slottets murar.


Utsikt över Edinburgh från slottet.



Och så avrundar vi resan med en promenad från slottet ner längs Royal Mile.


Snabbvisit hemma.

Igårkväll kom vi hem från Skottland. Vilket fantastiskt land; vilken natur, vilka hus, vilken historia, vilken kultur. Jag kommer definitivt åka tillbaka någon gång. Bilder kommer jag lägga upp, fast inte riktigt än. Jag har jobbat hela dagen idag och kommer göra även i morrn och på lördag. Sen på söndag åker jag, Chibi och Past upp till Plasts sommarstuga i Norrland, vid Höga kusten-bron. Där kommer vi vara tills på torsdag då jag kommer hem lagom för att jobba igen på fredag och lördag. SEN får jag pusta ut lite grann tror jag. ^^

Nu ska jag packa lite och sen sooova.

Scotland, baby!

Detta blir det sista jag skriver på en vecka troligtvis. I morrnbitti bär det nämligen av till Skottland. Där kommer jag vara till onsdag nästa vecka. Skoj, skoj. :) Nu håller jag på och springer runt som en yr höna och kommer på nya saker jag måste ha med mig hela tiden. Så nu tänker jag avrunda detta inlägg.

Bye bye, hasta la vista, auf wiedersehen!

PUSS!

Duktig kissemiss!

Findus var jätteduktig. Lite jamig i bilen, men han var ju livrädd stackarn. Veterinären tyckte såret såg bra ut. Det hade läkt ihop för fort och det var en infektion under huden så hon sa att det bara var bra att såret öppnat upp sig så det kunde läka innifrån eller vad man ska säga. Vi ska fortsätta hålla såret öppet tills infektionen är borta, detta genom att spruta in streptocillin (flytande penicillin) i såret och under huden. Usch det såg otäckt ut när hon sköt upp sprutgrejjen ett par cm in under huden. Och samma sak ska jag göra ikväll. Stackars missen min, men tror inte han har lika ont längre. Han har inga problem att ligga på den sidan såret är på och det är ju positivt även om jag kan tycka det är mindre bra att han ligger på den sidan utomhus bland massa smuts. >.<



En nyfiken katten Findus

Stackars liten Findus :(

I morrn bär det av till veterinären för TREDJE gången denna sommar med min stackars kissekatt. Första gången hade han blivit solbränd om öronen och dom var halvt skinnflådda (fast vi trodde han kanske fått skabb). Förra veckan fick han åka dit för han blivit biten (troligtvis av en annan katt, Pelle är du den skyldige?) och såren var djupa och varade massor. Så fick han penicilin och det blev bättre. Idag har såren gått upp och blivit både större och värre. Man ser senorna och musklerna under huden och det rinner var. :( Hoppas han blir bra snart, lilla kraken.



Jag och min Findus^^

Hallon- och gullonpaj ^^

Jag och Chibi gick och plockade massa hallon i söndags. Jag var så sugen på en hallonpaj, för jag hade aldrig smakat det förut. Mitt bland hallonsnåren hittade jag dessutom några buskar med gula hallon, Chibi visste inte att det fanns. :O Jag kom fram till att de gula hallonen borde heta gullon istället, för dom är gula och det låter gulligt. ^^ Sedan gjorde jag en hallon- och gullonpaj av mitt standard smulpajsrecept som jag alltid anväder, mycket bra recpet om jag får säga det själv. Bara att jag ändrar mängden socker beroende på vad fyllningen är, mer socker till rabarber än hallon till exempel. Tänkte jag skulle dela med mig av mitt recept. :)





Vikkys hallonsmulpaj

Ugn: 200 grader, 25 min

Deg:
150 g. smör/margarin
2 dl. havregryn
2dl. vetemjöl
1/2 dl. socker

Fyllning:
Ca 1 liter hallon (eller så hallonen täcker botten men jag anser att man bör ha ett bra mycket tjockare lager än så)
1 dl. socker
1 msk potatismjöl

Tjoffa ihop degen med hjälp av en matberedare. Täck boten på en ungsfast form med massa hallon. Blanda sockret och potatismjölet i en skål och strö över hallonen. Platta till degen och och fördela över hallonen. Och skjuts in i ugnen! 25 min så är det klart. Busigt enkelt. Severa när den svalnat tillsammans med vaniljvisp. Mums:)

RSS 2.0