Tvåtusenelva i bilder

Januari - En knagglig start på året, lika knaggligt gick det i början när jag skulle lära mig att åka skidor.

Februari - Allt förändrades till det bättre, jag träffade min Joachim. Bilden ovan är från vår första dejt, "te-dejten". Vi drack magiskt te.


Mars - Vi blev "officiella" för omvärlden. Men 28 feb är vårat datum


April - Våren kommen. Det betyder små mysiga utflykter i naturen, geocaching med mera.


Maj - Jag lärde mig virka och kokade saft i stora lass.


Juni - Sommar, midsommar, jobb, kärlek.


Juli - Alice Cooper live på Grönan med älsklig, ett minne för livet. Och sommaren står i blomm. :)


Augusti - Skottland! Inverness, Urquhart Castle, Loch Ness, Glenfinnan, Fort Williams, Islay, Edinburgh och en massa whiskeydestillerier

 

September - Jag flyttar hemifrån och blir sambo med min Jocke! (Denna vackra glasflaska var bland det första jag skaffade till lägenheten).

 

Oktober - På min 21-årsdag for vi till Riga på kryssning. Fin stad. :)

 

November - En novemberkväll värd att nämna är då gamla gänget från högstadiet hade återträff hemma hos mig. Första gången sen vi slutade nian som vi sågs allihopa samtidigt. Det måste vi göra om snart igen.♥


December - Första julen i vår lägenhet. Första julen med Älskling.

 

Det har varit ett bra år.


- Ny kärlek

- Lägenhet och sambo

- Träffat nya härliga människor och fått några nya fina vänner

- Jobb på Systembolaget

- Skojjiga utbildningar inom jobbet

- Besökt nya länder och plaster


Jag känner mig nöjd. Finns en del saker jag kanske hade velat ändra på, gjort annorlunda och så vidare. Men icke gråta över spilld mjölk. Istället tänker jag satsa på att göra nästa år, tvåtusentolv, ännu bättre. Nya upplevelser, utmaningar, erfarenheter. Besöka nya platser, se nya saker. Kanske prova på något häftigt som jag aldrig gjort tidigare. Ett nytt år tillsammans med min Joachim. Det kommer bli awesome. :)


Herr julgran :)

Idag har jag klätt vår fina julgran som jag hämtade i skogen i söndags med far min. Och nu kan jag inte sluta sitta och titta på granen, den är en fröjd för ögat och alldeles precis lagom stor, tät och fyllig. :)

Återigen, bilderna tagna med mobilkamera och är inte av den kvalitén som jag önskar. Måste införskaffa en systemkamera snart!


Ta da!


Under granen får mina söta halmnallar bo, dom fick jag i julklapp av min bästis på mellanstadiet. :) Och självfallet får även julklapparna ligga under granen. I alla fall än så länge, på fredagkväll får de dock följa med hem till Lungbo. :)


Älskar dessa supertunna, handmålade kulor som jag fann på loppis. 20kr för 4 st.


Mina pepparkakor som jag bakade i cernitlera får också hänga i granen. :)

Julgran och pepparkakshus

Idag åkte jag hem till Lungbo för att dekorera och sätta ihop mitt pepparkakshus och för att jaga gran i skogen med pappa. Vi började med att skumpa iväg med traktorn till skogen. En sak är säker och det är att det inte är angenämt att vara passagerare i en traktor. Man får halvt sitta och halvt stå, samtidigt som man lär hålla i sig krampaktigt för att inte flyga och slå skallen i taket. :P Men på vägen hem fick jag köra, det var mycket skojjigare och bekvämare. ^^I skogen var det vinter minsann. :)


Här skulle vi tränga oss fram. Kan säga att jag var plaskvåt om benen när jag kom hem.


Min gran! Den är så fin så, vi kapade av den en bit nerifrån och en snutt av toppen. Den blev precis lagom, liten och söt. :)


Dekorering av pepparkakshus. Mycket glassyr är viktigt.


Resultatet. :)


Liten och sockersöt stuga (bokstavligen)

Julklappsinslagning

Passade på att slå in julklapparna i fredags medan älsklingen var på jobbet. På gammaldags vis ska det vara. Paketpappret tar jag i från "gamla stugan" där det det finns en enorm rulle med fint gammalt papper. Tråden har jag också hittat där. Men lackstängerna och "God jul" sigillet har jag köpt på Bokia.


Jul i vår lilla lya :)

Nu börjar det bli väldigt juligt på sina håll i vår lilla lägenhet. Igår var jag hemma i Lungbo och strök ett par juldukar och passade på att plocka med mig alla tomtar och resten av julpyntet som jag inte fått med mig ännu. Så nu är det fint minsann. :)

Ni får ha överseende med bilderna, de är tagna med mobilkameran och är lite dåliga. =/


Går man in i vårat vardagsrum kan det hända att man får sig en puss.


Mamma gav mig denna fina julbonad som hon inte använder hemma längre. :) På hörnen får mina garntomtar som jag pysslade ihop förra året hänga.


Mamma gav mig också en gammal trägran med ljus i som jag aldrig kan minnas att hon haft framme på julen. Tur att den kan få komma till lite nytta nu då, så fin som den är. :) Jag samlar på handgjorda tomtar, nissar och vättar i ull, garn, trä m.m. och här ser ni en liten del av min samling som jag skaffat mig på olika julmarknader de senaste åren.


Ett par till av mina tomtar i samlingen. Och den där ullklumpen som ni ser är ett får, bilden är lite mörk så jag vet inte om det syns så bra. I mitten står mitt fina hyacintarrangemang som jag pysslade ihop för en timme sen eller så, det kommer bli så fint när den blommar och doftar så underbart.


Bättre bild på mitt lilla arrangemang.


Min kista är stämningsfull med en handmålad julduk som jag också fått av mor min. Den kommer matcha julgransmattan som jag visade i förra inlägget mycket bra. :) Lite blåbärsris i en mässingskruka pryder också kistan fint.


Såhär fint såg det ut när jag tittade ut genom fönstret tidigare idag. Stooora flingor som dalade ner. Men nu har det slutat snöa. :(

Loppisfynd i juletid

Jag och Jocke stannade till på Röda korset i Morgongåva en lördag för ett par veckor för att hejja på hans mor som jobbade där den dagen. Då fyndade vi bland annat detta:

 

Handmålad julgransmatta i säckväv för tjugolappen.

 

Mycket fin tycker jag. :)

 

Och det bästa: en vääldigt gammal liten plåtburk. Sjuttio riksdaler fick jag ge för denna vackra burk men så är den antagligen uppåt hundra år gammal också. Den saknar en knopp på locket så det är ett litet hål där. Då kom mamma med den briljanta idéen att förvara ett nystan med gamalt naturgarn i burken och låta tråden gå upp ur hålet. Sagt och gjort, bra blev det.


Rollspel och steriarinöversvämmning

På onsdagskvällar samlas vi ett gäng kompisar här hemma och rollspelar ett par timmar. Då kan det se ut såhär på min fina kista. Jag hade fullt sjå att leda bort steriarinen så att det inte skulle rinna över kanten. Lyckades jag? Svar: nej. Men samtidigt tycker jag det är så vackert med rinnande steriarin, det ser stämningsfullt ut. När det hade stelnat lossade jag försiktigt på steriarinen på det gröna fatet och fick loss allt i en klump! Jag tycker den ser så häftig ut, nästan som konst. Därför har jag inte kunnat slänga den än. Men vad i hela friden ska jag göra med den liksom? Typiskt mig att inte kunna slänga saker.


Konstverket jag inte riktigt kan slänga ännu.

Julstjärna

Idag for vi hem till Lungbo på adventsfika och för att hjälpa till lite med pepparkaksbaket. Jag var inte jättepepp på att baka efter gårdagens bagarstuga här hemma så jag tog med mig lite annat pyssel som jag också hade förberett till igår men som vi inte hann med. Jag fixade delarna till mitt pepparkakshus (en väldigt viktig tradition hos Olssons under julen) men det var vad jag orkade i bakväg. Istället vek jag ihop denna vackra julstjärna. Den var faktiskt inte alls speciellt svår att göra även om den kan se väldigt avancerad ut. Här hittade jag beskrivningen till den.
Den passade fint vid balkongdörren hemma. ^^

Adventsmys med goda vänner

Idag har varit en väldigt trevlig och mysig dag med några av de bästa vännerna. Vi har bakat pepparkakor, kokat knäck och rullat mozartkulor samtidigt som vi pimplat julmust, glögg och smaskat lussekattor, pepparkakor och självklart pepparkaksdeg. Allt detta med stämnigsfull julmusik i bakgrunden. Inte helt fel med andra ord. Det jobbiga blir att ta reda på allt i köket nu efteråt, men det är det värt. :)


Goda vänner samlade för att baka goda kakor.


Här bakas det för fullt. :)


Pepparkakshjärtan är mina favoriter. :)


Redo för ugnen.


Jag försökte hinna med att koka knäck samtidigt som jag skulle baka pepparkakor, det gick mindre bra och jag fick koncentrera mig för den puttrande knäcken på spisen.


Full koncentration är nödvändig när man tampas med den kokheta knäcken som ska kluttas ner i formarna.


Färdiga pepparkakor. ^^


Sen gjorde vi mumsiga mozartkulor också, det är ett måste på julen.

RSS 2.0