Gosig utrustning mot kylan!

Jag kan inte påstå att det är gosigt ute i denna kyla. Men igår knåpade jag ihop ett pannband med mina stickor som förhoppningsvis gör det lite gosigare. Varmare om öronen och pannan blir jag åtminstone! Jag ville bli av med lite slattgarn som bara ligger och dammar och tar plats, så det fick bli resterna av det lila garnet jag gjorde en tröja av för några månader sedan. och för att få lite extra fluffighet och gosighet på pannbandet stickade jag med dubbelt garn och patentstickning. Jag fick testa mig fram till rätt maskantal för önskad bredd på pannbandet. I och med att jag stickade med patentstickning blev det lite svårare att veta hur många maskor jag skulle börja med eftersom antalet utökas med några maskor efter första varvet. Bästa resultatet blev tio maskor av dubbelt garn (Svarta fårets raggsocksgarn) på stickor 6. Därefter stickade jag patentstickning tills pannbandet passade bra runt min skalle, maskade av och sydde ihop. Så enkelt var det. :) Resultatet blev både varmt och fint. Min mamma blev förälskad i det så jag har lovat att göra ett åt henne med, fast grönt.mihi vad långt mitt hår ser ut att vara :)


patentsickning, en av mina favorittekniker. Vilka isblå ögon jag fick :O

och fram med leran!

Fick en sån här snilleblixt-glödlampa som ploppade upp ovanför min skalle idag och resultatet av det blev ett sött matchande halsband till mina rosörhängen. Kanske inte var världens snilleblixt men jag såg framför mig hur jag ville ha det. Har fastnat lite för denna "marsipanrosteknik" som fungerar ypperligt med cernitlera också. Det är ju så lätt och blir ju så fint. :) Hänget passade bra till den svarta kulkedjan jag köpte för ett tag sen också, då fick jag användning för det. Jag läste inte så noga när jag beställde kedjan för den var tunnare än jag hade tänkt mig, men den var snygg ändå. Tyckte det var smart att göra så ett av bladet utgör själva öglan i hänget. Blev nöjd med mitt halsband. :)


I brist på fantasi.. Hej :D

Känns som att det är dags för en uppdatering här.. Dock har jag inte sysselsatt mig med något kreativt pyssande sedan sist så det får duga med en uppdatering angående min vardag. Kanske inte så intressant, men jag är ganska exhalterad för tillfället och vill skriva av mig lite grann! Idag var sista dagen på praktiken. Jag har inte längtat efter denna dagen eftersom jag trivs så bra. Men just nu känns det mer som slutet på första kapitlet. Ska bli ivägskickad på ett par kurser i Falun, ha Focus-samtal med chefen min, där man tar upp målsättningar och utvecklingsmöjligteter osv. Dessutom har jag några strödagar med jobb att se fram emot. Idag ringde dom till oss från butiken i centrum i Västerås och frågade om någon av oss kunde jobba där på lördag. Gissa vem som får jobba? oui, c'est vrai. MOI! Det ska bli spännande, den butiken lär ju vara dubbelt så stor som i Sala. :) Dubbelt så stort ansvar med. Men jag ska göra det bra har jag bestämt! Sen ringde dom från SHE till min mobil och ville att jag skulle jobba ett par dagar som växeltelefonist med! Yay! :)

Jag hade bakat en kaka till mina kära kollegor idag för att tacka för min praktikperiod och det visade sig att de hade tänkt på mig också för jag fick en jättefin bukett med blommor. Glad blev Bibban. :) Det kanske märks att jag är på bra humör idag. Jag ser ljus på den närmaste framtiden. :) Dock är jag jag lite butter på min "nya" lilla röda Golf, för han läcker besin när han är nytankad... Pengarna bokstavligen rinner iväg, argh!

Nu när jag lär få lite mer fritid ska jag allt ta tag i att sy klart mitt lapptäcke som legat och dammat halvfärdig i snart ett år nu! Dock hade det gått mycket smidigare om jag hade en medgörlig symaskin. Men jag får piska den tills den gör som jag säger!

Nej nu ska jag chilla :)

pysselryck!

Jag har ett tag tyckt mig ha brist på snygga örhängen. Har haft lite idéer i skallen ett tag, men inte tid att testa dem. Idag hade jag tid för det! Förvandlade ett par knappar ur mormors gamla knapplåda till tuffaste örhängena. mycket simpelt, bara limma lite grann sen klart. :) Sedan plockade jag fram cernitleran och fipplade fram två par rosor à la marsipanrosor, fast i mycket mindre format. Med en diameter på ungefär en cm blev det mycket pillande att få dom snygga utan att totalt mosa ihop blombladen med med fingrarna. Ett par svarta och ett par mörkt cerise/röda rosor blev det. Dessa klistrade jag sedan fast på örhängesplattor och nu väntar jag på att de ska torka ordentligt så jag kan våga mig på att testa dem sen.


Se här vad enkelt av en knapp man kan göra, ett hänge att stoppa i ett hål i sitt öra. :)
(fick av någon anledning lust att rimma lite vackert)Små rosor i lera, nygräddade från ugnen :)Torkade och klara, mina söta små rosörhängen. har gjort två av varje då, men visar bara en av varje. :P

Ignorera att blixten gör att min kind ser massa hårig ut, det där är egentligen minimala genomskinliga fjun som inte alls syns xD Ja, jag var tvungen att säga det för jag stör mig extremt mycket på det på bilderna. :P

Ha det bra!

RSS 2.0