Midsommar nalkas..

Efter den blomman jag virkade tidigare idag fick jag lite inspiration till att prova på att virka andra sorters blommor. Så jag improviserade ihop denna prästkrage, midsommaren till ära. Busenkelt var det och rätt söt blev den. :)Söndagspyssel

Idag har jag plockat, städat, latat mig vid datorn, pysslat och bakat om vart annat. Provade på att virka en blomma efter ett mönster jag hittade på internet. Hade antingen tänkt göra ett hårspänne eller en brosch av den, har inte bestämt mig ännu. Färgerna matchar mina nya kängor i alla fall. :) Sen så har jag slängt ihop en rabarberpaj till kvällen, det ska bli smaskens. Det finns inte mycket som slår hemmagjord smulpaj.Vixx

Hej hopp!

Nu var denna arbetsvecka över och jag har äntligen fått helg! Nåja jag är ledig i morrn sen börjar midsommarveckan på måndag. Det lär bli en tuff vecka så mycket som folk dricker på midsommar. >.< Men jag måste faktiskt tipsa om en grej; Kiviks Sommarvin. Ett halvtorrt fruktvin med smak av rabarber och krusbär, det är mycket mums. Utsökt att smutta på en härlig sommarkväll. Observera! Denna rekommendation är till de som har fyllt 20 år. :)

Tidigare i veckan köpte jag ett par underbart söta och faktiskt sommriga kängor som jag under en tid spanat in och nu kunde jag inte längre hålla mig. Det var kärlek vid första ögonkast och jag tänkte visa dessa skönheter för er. Hittade också en söt blommig cardigan på HM, rea var det också, 100 riksdaler kändes överkommligt. Endast ett exemplar kvar och min storlek dessutom, lucky!
Trött tjej.

Jag har inte ju varit så aktiv här senaste veckan. Men när jag inte jobbar har jag varit med min söta pojke. Jag kom för en stund sen hem från ett 10-timmars arbetspass på bolaget, lite sliten måste jag säga att jag är. Speciellt som tisdagar är jobbiga på grund av att leveransen kommer så sent, så ska man hinna få undan allt på lagret för att morgondagens leverans kommer runt 9 på morgonen. Så nu ska jag strax krypa till kojs så jag kan vara pigg som en lärka när jag struttar in på jobbet i morrn bitti. ^^

Hade bra så länge :)

Första blodgivningen failade

Igår morgon var det dags för min och chibis första gång att tömma oss på några deciliter blod. Det gick bra för honom, mindre bra för mig. Eller det var sköterskan som klantade till det då hon inte prickade mitt kärl ordentligt så blodet rann inte tillräckligt bra. hon testade en gång att försöka flytta lite på nålen, ouch det var inte skönt. Men det gick inte heller, så jag får komma tillbaka om en tre veckor igen och göra ett nytt försök. Hon hade redan fått för mycket blod för att hon skulle ha kunnat göra om helt i andra armen. Om de inte lyckas nästa gången heller kanske mina kärl är för "dåliga", hoppas det går bättre då.  Jag fick blodgivar-presenter i alla fall och jag valde en mycket fin mugg från Rörstrand. Sedan fick man också en liten påse med anteckningsblock, plåsteretui, pins och nyckelring.

 

Min blodgivarmugg. ^^


Historiska vibbar..

I söndags var jag på kusinens konfirmation i Grytnäs kyrka. När jag satt där inne och tittade upp i taket slog det mig hur väldigt gammal kyran måste ha varit. Målningarna såg nästan vikingaaktiga ut med sina färger och mönster, det fanns inga målningar som man direkt kunde koppla till bibeln förutom att det fanns ett par väldigt utslitna änglar. Istället fanns där random ansikten och och krumilurer som egentligen såg rätt malplacerade i det ståtliga taket. Mitt historieintresse väcktes när jag såg dessa målningar, var av många så slitna från tidens tand att man knappt kunde urskilja motivet.

När jag satt där kom jag och tänka på mitt släktforskningsarbete jag gjorde under gymnasiet. Där använde jag mig av gamla kyrkoböcker och husförhören däri för att kunna spåra förfädrer. Grymt intressant och vilken känsla det var att kunna få fram namn och information om släktingar som inte ens mina mor- och farföräldrar visste om. Nu blev jag hur som helst sugen på att återuppta mitt släktforskande och försöka lösa knepiga mysterier om okända pappor, förbjudna kärleksaffärer och så vidare. När jag får lite mer tid över ska jag nog sätta mig med kyrkböckerna (inte bokstavligen för dom fick jag tillgång genom släktforskningsprogrammet Genline) och försöka tyda de gamla prästernas kråkor.

Målningar i Grytnäs kyrka som är från omkring 1300-talet.

Ytterligare 4-5 liter saft i källar'n

För nu är nämligen min syrénsaft klar, den luktar jättegott och smakar minst lika gott! Citronen tar en aning överhand i smaken men där finns även en tydlig blommig nyans som jag inte riktigt kan sätta fingret på, antar att det är så syrén smakar. ;P Den påminner lite grann om rabarbersaften. Väldigt frisk och läskande är den hur som helst och kommer definitvit att gå åt i sommar. :) Jag rekomenderar varmt att prova på att göra en sats, passa på medan de ljuvligt doftande blommorna fortfarande blommar. Syrénerna blommar bort åt tok för kort tid enligt mig. De är ju så fina och luktar så gott!

Receptet jag använde har jag skrivit ner här. Nu har jag inte tagit några tjusiga och frestande bilder på hur den färdiga saften ser ut i sin fina rosa-röda nyans men det var för att flaskorna jag använde var så fula. Fick nämligen leta igenom halva huset efter flaskor och plastburkar som jag kunde frysa in saften i för alla braiga sirapsflaskor gick åt till rabarbersaften. Det blir knepigt när det kommer till att göra flädersaften. Aja, får köpa lite lämpliga flaskor i värsta fall.Rosenhalsband

 

Detta halsband fick Chibis lillasyster Cissi av mig i studentpresent i onsdags när hon tog studenten. Hon blev glad och jag blev glad att hon gillade det. :) Jag gillar att göra rosor i lera.

 

 


 

Nu har jag nyss kommit hem från jobbet och har hällt upp syrénsaften på silning. ska bli spännande med det färdiga resultatet. Men nu måste jag faktiskt ta och cykla iväg till viggsjön med min lillasyster och ta ett dopp i denna ljuvliga värme. :)

 

By the way.. Jag fick världens skummaste fråga idag på jobbet. "Kan du rekomendera ett vin som är både manligt och kvinnligt?" Jaha, och vad svarar man på en sån fråga? Jag gjorde mitt bästa att hjälpa kunden i alla fall. =P


RSS 2.0