Ut med panelgardinerna, in med riktiga

Det börjar bli på tiden att jag uppdaterar lite grann här. Men faktum är att jag inte haft så mycket tid till övers, inte heller har jag haft speciellt intressanta saker att blogga om. Jag har torkat svamp för fulla muggar och nu sitter jag med för lite glasburkar och för mycket torkad svamp som jag inte har någonstans att göra av än så länge.

Storshoppat gardiner på Jotex har jag dessutom gjort. Jag och Chibi stod inte längre ut med hyresvärdens tråkiga och fula panelgardiner som hon hade lämnat kvar överallt. Det känns så stelt med panelgardiner på något sätt och inte heller får man en lika mysig känsla som andra böljande gardiner kan bidraga till. Så nu ska jag visa hur fint det numera ser ut i våra fönster. :) Ber återigen om ursäkt för den dåliga kvaliteten på bilder, crappy mobilkamera.

Vårat köksfönster med de nya gardinerna och mina söta virkade skålar på fönsterbrädan.

 

Gardinerna i köket matchar ypperligt till min trasmatta som vi har i köket också, den som min mormor har varit så duktig och vävt till mig. :) Jag tror inte jag hade tänkt att köket skulle bli så pass färgstarkt men till den gråsvarta fondväggen passar det fint. Såg ganska tråkigt och dystert ut innan när allt i köket gick i svart eller vitt.

 

Mörk bild med dålig kvalité, men visst ser det mysigt ut med dessa tjusiga gardiner i vårt vardagsrum? Man ser dem inte så bra men det är mörklila och jag älskar dem.

 

Fint mönster va? :)


Svamp, svamp i stora lass!

Då blir det att viga dagen åt svamprensning då. Vi som precis fått bort de förra kantarellerna som legat på torkning överallt i lägenheten. xD Nu har vi då svamp så det lär räcka och bli över till nästa höst.

Söndag i svampskogen

Jag insisterade på att jag ville ha med sötnos ut i det fina vädret och plocka svamp idag och till slut fick jag med honom. Jag trodde jag var aningen optimistisk när jag tog med mig två stora kassar men det visade sig att det var väldans tur att jag gjorde det. Båda blev nämligen proppfulla. Men jag måste säga att det var tur att vi ens fick syn på de små välkamouflerade trattkantarellerna. Det var nämligen tre pyttesmå vanliga kantareller som visade vägen till trattisgruvan. Hade vi inte sett gulingarna hade vi knappast sett trattisarna bland alla höstlöven.

 

Jag hade på mig min nystickade mysiga goströja också, den är så tjock och varm och galet skön. Jag ska lägga upp bättre bilder på den sen, men här ser ni lite grann hur den ser ut i alla fall. :)

 

Skogsmulle plockar svamp. :)

Det är inte meningen att mössan min ska stå rätt upp men det ser lite roligt ut. xD Det blev lite svamp som sagt.


Riga för en dag!

Igår kom jag hem från en kalasbra Riga-kryssning. Bandet som spelade sjöng för mig. Jag fick en hjärtballong av en clown. ^^ Många goda drinkar och min underbara pojkvän och söta vänner till sällskap. Kan man få en bättre födelsedag? Våran dag i Riga var också toppen, en mycket fin stad. Här kommer bilder.

Jag, Sötnos och Plast

Närmar oss Riga

Lilla moi

I hamnen, vår stora båt som syns i bakgrunden

Världens mysigaste butik med massa stickade och virkade fina saker

Snyggaste husen

Finaste väggen

Ingen aning om vad det står, men det är säkert något vackert.

Liten gränd i gamla staden.

En medeltida restaurang som såg mysigare än mysigast ut.

Men vi beslöt oss för att käka sushi istället och det ångrade ingen. Vi var eniga om att det var den godaste sushi vi ätit.

Frihetsmonument.

Stackarn såg ut att frysa sönder

Nån snubbe. Vi trodde det var Lenin först men det var någon annan.

 

Jag besöker gärna denna fina staden igen och ger den gärna mer tid än våra sex timmar som vi hade på oss. En vin och sprit outlet besökte vi också. Det lustiga var att de skrev priserna i lettiska valutan lats OCH i svenska kronor (!), inga andra valutor utan lettiska och svenska. Vad säger det om oss? xD

 

Fredag nu, ensamt i lägenheten när älskling jobbar. Men sen blir det fredagsmys! Nu ska jag städa lite grann och vänta på att Chibi ska sluta. ^^


Tack sötnosen :)

Titta vilken vacker födelsedagspresent jag fick av älsklingen :) Han köpte den på sten- och mineralmässan som var i Västerås förra helgen. För alla som inte vet det så är jag en obotlig stensamlare. Detta är ett slaggsten/bergslagsstensträd. :)

Nej nu ska jag duscha och sen blir det kryssning!



Lettland, baby!

I morgon är det tjugoett år sedan dagen då jag föddes. Det firar vi med en 40 timmars kryssning till Riga, Lettland! Jag, min söta pojke och ett gäng fina vänner är det som bär iväg. :) Det ska blir riktigt skojsigt, har hört att Riga ska vara en väldigt fin stad och sex timmar kommer vi ha på onsdag till att utforska staden. Det jag ser fram emot näst mest efter att se Riga är den fantastiska middagsbuffén som vi ska äta i morrn kväll. De brukar vara syndigt goda, och jag kommer synda. Och efterrättsbuffén.. oh my. Men hur som helst ska jag packa lite grann nu och sen gå och lägga mig så att det kan bli i morgon någon gång, hihi.


I brist på kamera..

Jag har massa saker jag vill visa här på bloggen. Bland annat min jättegosiga tröja som jag började med i förrgår och tro det eller ej; blev klar med igår (!). Men jag har ett problem, jag avskyr att lägga upp bilder med halvkass kvalitet. För närvarande har jag enbart min mobilkamera att tillförlita mig på, nu är det en väldigt bra mobilkamera men blixten ger bilderna ett skumt gulakigt ljus och färgerna blir helt fel. Tidigare har jag snott pappas braiga kamera men den har jag ju inte med mig i nya lyan. Och denna tröja vill jag visa upp med bilder som faktiskt gör den rättvisa. Jag har provat att tagit kort på den men den underbara gröna färgen blir inte alls fin med mobilkamera-blixten. Så Jag får helt enkelt vänta lite tills jag får tag i en bra kamera.

Jag hade planerat att införskaffa en systemkamera efter sommarens jobb och slit men så kom flytten hastigt och lustigt och så blidde det inte av. :( När jag tittar ut genom fönstret skulle jag kunna döda för en bra kamera så jag kunde ta massa höstbilder. Hösten är så vacker. Nåja, tids nog..

Puss

Blodgivning på morgonkvisten

Börjar dagen med att tappa 4,5 dl blod på blodcentralen. Denna gången failade de inte utan de prickade blodkärlet och allt. Så nu är jag officiellt blodgivare efter att ha lämnat in min första påse med blod. :) I utbyte fick jag en till av dessa superfina muggar. Så nu har vi tre stycken i skåpet hemma, Chibi var nämligen och blev av med lite blod i torsdags också och vi tänkte spara ihop ett gäng muggar.

Nu tänker jag chilla och plocka fram stickningen min som jag påbörjade igår. Storhandlade nämligen garn på Lidl, dom hade erbjudande på 600g garn för 99 spänn. Och det var ett underbart tjockt och mjukt garn i jättefina färger, så jag köpte på mig 1800g garn!

Nu får vi se om jag klarar dagen eller tuppar av på grund av blodbrist. ;)



Inflyttningspartaj

Jag har haft fullt upp i helgen med min och Chibis inflyttningsfest som ägde rum i lördags. Jag har i skrivande stund precis fått undan den sista disken och de sista spåren av festen. ;) Hur som helst blev den mycket lyckad, nitton pers blev det som gosade ihop sig i vår lilla lya. :) Söta inflyttningspresenter fick vi också!



Niklas och Anna gav oss söta kärleksmuggar med te och kaffe och en liten tesil. Gräddkola teet var hur gott som helst!


Nu kan jag också baka en massa för Linnea och Plastis gav oss paj- och kakformar. :)


Av Tezz fick vi världens sötaste kaktus, bokstavligen eftersom den är full med godis. :)

Mina virkade skålar..

..är färdiga! Nåja de blev färdiga i typ torsdags eller fredags men har inte hunnit med att visa dem ännu. voilà:






RSS 2.0