60-tals reklam i köket.

Hittade en bunt med gamla damtidningar från 50- och 60-talet i "gamla stugan" för ett tag sen. Bläddrade igenom dem och kom på att man borde göra något av de snygga reklamsidorna. Sen glömdes det bort men kom på tanken igen nu när jag funderade på vad mer än min fina prylhylla som vi ska ha på väggen i köket. Det kommer se riktigt bra ut tror jag med reklamaffischerna där mot den mörkt gråsvarta väggen.
Dessa två har jag gjort än så länge. En med reklam för Gevalia vilket självklart kommer passa utomordentligt i köket. Utöver det hade jag lite svårare att hitta mer köksrelaterad reklam som jag gillade. Istället hittade jag denna tv- och radioreklam som var supersnygg, den får duga så länge. Det fanns även massvis med snygg reklam för tvål och andra skönhetsprodukter, synd bara att det inte går att sätta upp något på väggen på toaletten.

Att baka en skål!

Ingredienser:

1 del vatten
1,5 delar strösocker
virkade dukar

Av gamla virkade dukar kan man göra söta skålar. Man stärker dem bara i varmt sockervatten och lägger dem över en upp- och nedvänd skål eller kastrull. Sockerstärkelsen gör du genom att blanda 1 del vatten och 1,5 delar strösocker i en kastrull och sedan värma upp det tills sockret smält och vätskan blir klar. Jag använde 2 dl vatten och 3 dl socker till två dukar. När stärkelsen har svalnat lite dränker du duken i vätskan och kramar ur den innan du lägger den över en upp- och nedvänd skål. Du kan forma till kanterna på skålen lite som du vill ha dem innan den torkar. Låt torka sen är det klart!

Jag var hemma igår och jagade vita virkade dukar till lampan som jag tänkte göra till vardagsrummet. Jag hade ingen vidare tur på den fronten då mamma troligtvis redan hade rensat bort de gamla dukar hon trodde hon hade liggandes. :( Men jag hittade på dessa två små runda rosa virkade dukar som jag tänkte att jag kunde testa att göra ett par skålar av. Jag har länge velat prova på detta men det har inte blivit av förrän nu. Nu väntar jag med spänning på att de ska torka så jag kan se resultatet.

Kista till soffbord!

Nu kan vi ha inflyttningsfest till helgen! Vi har nämligen skaffat oss ett soffbord nu. Eller ja, en gammal kista som får agera soffbord. Jag älskar den. Den kommer från "gamla stugan" hemma och har säkert stått där närmare hundra år vid det här laget. Nackdelen är att vi ännu inte lyckats öppna den. Nyckeln saknas, dock finns det hur många knippor med gamla rostiga nycklar som helst där hemma som säkert kan fungera, jag har väl redan gått igenom ett tjugotal utan framgång. Tror dock att det kan vara låset i sig som rostat igen så vi får sprejja in nå grejs som löser upp rost. Vi får väl se om vi lyckas få upp den nån gång och om det ligger någon skatt där i. ;)Kistan sedd från min plats i soffan där jag sitter nu med laptopen i knät.


Hösten nalkas..

Vilket innebär att jag färgar mitt hår rött! Det har blivit lite av en tradition att färgar håret rött i takt med att höstens färgprakt antågar. Sen får den färgen stanna över hela vintern, för rött hår juletid är inte heller helt fel. :) Sen på vårkanten låter jag mitt bruna hår komma tillbaka igen så får det vila från färg ett tag. ^^ Jag färgade håret i tisdags men har inte haft varken kamera eller sladd till datorn så jag kunnat lägga in bilder. Men bättre sent än aldrig:Att pimpa en lampa!

För en femma på loppis fick jag en liten lampa med en söt vitmålad träfot men en fruktansvärt ful lampskärm. Någon hade klätt om skärmen med ett blommigt tyg men icke brytt sig om att vika in kanterna ens utan bara klippt av tyget vid kanterna på skärmen. Folk borde skämmas, ska man göra om något ska man göra det ordentligt. Och det gjorde nu jag. Rev bort allt tidigare tyg och virkade mig en ny hätta till lampskärmen. Det var förvånansvärt enkelt, det gäller bara att hela tiden ha skärmen till hands och kolla vartefter så att passformen blir bra. Jag virkade varannan rad fasta maskor och varannan stolpar för att jag skulle få ljuset att tränga igenom.

Tyvärr glömde jag att göra en "före-bild" så ni får bara slutresultatet. Jag var väl för ivrig att riva bort det gamla fula tyget. ;)Nå vad tycks? Jag kan inte bestämma mig hurvida jag vill ha rosetten eller inte. Vad tycker ni, med eller utan? :)

Inspirerad till tusen!

Köpte tidigare en lampa för 5 kr på en loppis. Den hade väldigt ful skärm men en söt fot i vitt trä. Så jag tänkte att jag skulle göra en ny lampskärm, en virkad sådan. Igår googlade jag fram lite inspiration till det och fann istället detta:Hur snygg är inte denna lampa gjord på gamla virkade dukar?! En sån måste jag bara göra till vardagsrummet! Det ska tydligen vara relativt enkelt också. Man dränker in gamla virkade dukar i träklister blandat med vatten och klär in en badboll med dukar som går omlott om varandra. Så spar man ett litet hål högst upp, låter klistret torka och sedan tar man ur luften ur badbollen och drar ut den genom hålet. Så har man en grymt snygg lampa som ger ett väldigt läckert ljussken. Detta måste provas. Jag ska hem till Lungbo på onsdag och leta virkade dukar!

Jag hittade även inspiration till min lampskärm och har nu börjat på. Jag följer inget mönster utan testar mig fram och ser hela tiden till att den går att trä utanpå skärmstommen. Så vi får se sen om jag lyckas med mina lampor!

Sneak peek!

Tänkte ge er en liten tjutitt på lite skojjiga second hand-fynd vi gjort till våran lägenhet. Tänk var mycket roligt man kan hitta på loppis! Allt är långt ifrån färdigt i lägenheten så ni får inte se någon helhet av rummen än så länge, men en liten sneak peek kan ni få. :)


Inget loppisfynd men en trasmatta jag gillar väldigt mycket som min mormor vävde till mig när jag var mindre men som jag inte plockat fram förrän nu när jag flyttat hemifrån. Den bor på vårat köksgolv nu. :)


En väldigt fin stoor solfjäder från Kina som vi fick för en tjuga på IKEAS loppis dom anordnade för ett par helger sedan utanför alla IKEA-butiker i sverige. Den ska få bo i vårat sovrum så småning om när vi börjar sätta upp saker på väggarna.


Egentligen totalt onödig men jag kunde inte låta bli den. En pytteliten gammal symaskin som fungerar (!). Den är 12 cm. hög på ett ungefär. Är den inte bedorande? Lyckades till och med pruta ner den lite grann. =P


Min fina hallspegel som jag hittade för 70 kr på en second hand butik i Sala. Tycker väldigt mycket om det olikfärgade glasen i ramen. :)


Sist men definitivt inte minst; min enorma glasflaska som jag fyndade för 100kr på en gårdsloppis hos grannarna hemma i Lungbo. Köpte till de vackra låtsasblommorna idag på Linneskåpet. Jag älskar den!

Flytt, kurs och jobb.

Sitter och pustar ut i soffan i nya lägenheten. Har precis avklarat en sex dagars arbetsvecka. Var av tre av dagarna förvisso var Smak och sensorik kurs på Skarpö i Sthlms skärgård där jag inte hade det helt fy skam men ändå. Tre dagar med mat och dryckesprovningar. Mycket intressant men grymt intensivt också, 73 drycker hann vi med att sniffa, smaka och analysera igenom under dessa dagar. Och sen tre jobbardagar på det och nu är jag aningen trött. Internet till lägenheten fick vi först i måndags, därav min brist på uppdatering. Men det har varit rätt fullt upp med flytt och hela fadderullan. Vi har inte fått allt klart i lägenheten ännu men det börjar likna någonting. Kommer lägga upp bilder sen när det börjar bli som vi tänkt oss. Har gjort en hel del skojjiga loppisfynd som jag tänker visa upp också. Älskar loppisar, att bara gå runt och kika på alla udda och spännande saker som finns är så roligt och lyckas man göra något kap är ju det en väldig bonus. :) Lite farligt kan det vara också, det är lätt att köpa på sig skojjiga prylar man inte har den minsta användning för.

Men nu ska jag softa vidare i mina mjukiskläder tillsammans med min kära sambo. ^^

RSS 2.0