Solvarma tomater från balkongen!

 
Tänk så glad man kan bli för några ynka tomater när de kommer från ens egen balkong. Kanske blir jag lite extra glad eftersom det är första gången jag tar mig an ett par tomatplantor, jag trodde nämligen att jag skulle ha ihjäl dom efter två veckor ungefär. Det höll dock på att ske, men som tur var kom mamma och hälsade på och fasade över hur jag höll på att törsta ihjäl mina stackars växter. Men efter det så har de mått prima! Nu fullkomligt kryllar det av tomater på mina två plantor, tror jag har ett tjugotal gröningar som väntar på att få bli röda och goda. :) Jocke tyckte dessvärre att de ine var speciellt goda för de är lite mosiga/mjöliga i konsistensen men jag tycker såklart att de smakar fantastiskt - eftersom de kommer från min egen balkong. ;)

Mina fem favoriter!

Om jag var tvungen (eller tungen och tvungen, nu väljer jag ju självmant, men ni förstår) att välja fem favoritsaker i vår lägenhet skulle det vara dessa:
 

Först ut kommer min finafina prylhylla där jag samlar alla mina älskade små krimskrams pyttesaker, bland annat finns där något från de fleste resorna jag gjort (nuförtiden köper jag alltid med mig något till prylhyllan när jag åker utomlands eller så), där finns några favoriter från min barndom, saker jag tillverkat själv med mera. Och såhär ser den ut i köket i nya lägenheten tillsammans med 50-talsreklamen.
 
Här kör vi tre flugor i en smäll! Kistan får bli nummer två. I många herrans år har den stått och samlat damm och råttlortar i gamla stugan innan jag släpade fram den förra hösten för att ta den med mig när jag flyttade hemifrån. Sedan dess har den fått agera soffbord och numera förvaring åt allt julpynt. Det tog bara ungefär ett halvår innan vi lyckades få upp locket på den men nu är den fullt brukbar.
 
Sen så har vi ju min kära tvåarmade lampa, den måste ju bara få vara med bland topp tre. Jag är så sjukt nöjd med vad jag spenderade de där fyra hundralapparna på så det finns inte. Och ser den inte ut att vara som gjord för att stå i det där hörnet så säg?
 
Och så fick snygga skolplanschen med uttrarna hänga över soffan och vipps blev denna hörna den absolut mysigaste och snyggaste platsen i hela lägenheten. Även den väl värd sina 150 kr + 100 kr frakt som jag fick ge för den på tradera. Och nu är det ju så att det inte är någon slump att jag köpte just en utterplansch för det finns en baktanke med allt. Uttern är ju faktiskt mitt favoritdjur ute i det vilda. Så söta och lekfulla, åh den lycka om jag någonsin finge se en utter fritt ute i naturen!
 
Sist men inte minst, min stora gröna sköna flaska (jag vet att det finns något annat namn för sånna där flaskor men kommer inte på det just nu) som pryder ett hörn av vårat sovrum. Och så nöjd jag blev när jag stack ner påfågelfjädrarna jag köpte på Gotland också, så jävla snyggt om jag får säga det själv. Den är från Lungbo men inte hemifrån, utan jag köpte den på en loppis på granngården.
 

Loppis och andra fynd från Gotland

Ännu är jag inte helt färdig med mitt berättande om veckan på Gotland. Som jag nämnde i något av de föregående inläggen så var vi iväg på en del loppisrundor. Självfallet måste jag ju visa er mina fynd därifrån. Sen så är det ju också så att medeltidsveckans hjärta är den stora medeltida marknaden. Där handlade vi såklart också på oss massa fina saker. Självklart var det ju svårare att fynda där men så hör det ju till att det mesta där är hantverk. Och för fint hantverk är det klart att man tar betalt.
 
Vi börjar med loppisfynden:
 
En söt och (lite arg) kisse att hänga ringar på för en liten guldpeng.
 
Den fina ramen till vänster, 35 spänn. Där ska jag ha en fin kärleksbild på mig och min älskling hade jag tänkt. :)
 
En bedårande gammal tomte för en Selma.
 
En mycket söt liten hylla där jag samlat alla nya téer jag införskaffat på Gotland, kostade två tjugor.
 
Den sötaste plåtburken jag sett, kunde bara inte hämna honom där. För en hundring fick han följa med.
 
Inte heller denna härliga gamla ölburk som min sötnos tyckte var bara skräp kunde jag låta bli. Men den kostade bara en guldpeng så han fick inte använda veto. Jag förstår honom inte, den är ju så charmig så det finns inte!
 
Den här söta lilla flickan fick jag gratis "som en maskot" av en snäll dam som hade en fantastisk loppis i en lada. Hon fick följa med hem och bo i min prylhylla.
 
Den här lilla flaskan/vasen fick jag också gratis av skönaste gubben med det mest gotlänska dialekt man kan tänka sig. Hans prylbod vad en fröjd att knalla omkring i. Där fick jag hur mycket som helst för en ynka femtiolapp.
 
Tre nya skivor till samlingen som växer sakta men säkert. Grease Soundtrack, en Cooper och en Europe. Kom på nu att jag köpte faktiskt en till Europeskiva på gotland också men den missade jag att plåta.

Och så kommer vi till marknadsköpen:
 
Denna fantastiska ugglefamilj som numera bor i min bokhylla fick följa med mig. Båda småugglorna får plats där i hålet under mammans vingar. :)
 
Mysigaste fårfällen till soffan som vår katt äääälskar att sitta gosa ner sig i.
 
Dessa smycken köpte jag till mig, halsband med en modersfigur i ben och en okarina i lera. Måste bara lära mig att spela Zelda-melodin "Song of Time" på min Okarina någon gång!
 
Och så köpte jag på mig tre stoora påfågelfjädrar som gjorde susen när de hamnade i min fina glasflaska. Är sååå nöjd! :)

Kom på nu medan jag sitter och skriver att jag glömt några småsaker som jag köpte men så får det vara. Massor av fynd blev det i vilket fall som helst, så nu är min loppishunger stillad för ögonblicket i alla fall. Men den mättnaden lär väl inte hålla så länge till. ;)

Rosornas ö, tredje och sista delen

Glass åt vi nästan var dag på Sveriges största glassbar, som ligger i Visbys hamn. Där finns mer än 160 olika glassorter att välja mellan, snacka om beslutsångest. Jag förde anteckningar och betygsatte varenda glasskombination jag åt. Här är det massa soligt och sötnosen fick låna min tröja för att inte bränna sönder sig. Han såg ut som en liten gumma. ^^
 
Nu hoppar vi fram till näst sista dagen, lördagen. Här är vi på Improvisations schalger. Fy satan så roligt.
 
Dessa två sjöng en sång som VI bestämde titeln till. "Ost från Flen" var vår utomordentliga titel, lite småsnuskig blev den om man säger så. Men stolta blev vi över att vi fick med vår titel. ^^
 
Här sjunger Loke en vaggvisa med titeln "Jag är gravid". Den mannen är klockren!
 
De snabbtänkta "schlagerstjärnorna" samlade.
 
Sedan på kvällen blev det tornerspel för mig och Jocke. Svårt att få bra bilder i mörkret när de dundrar fram på hästarna. Men jag visar de minst dåliga.
 
 
 
 
 
 
Som vanligt var det jättehäftigt att titta på tornerspel, älskar hästarnas energi!
 
Bettan och Tåmas i Kärleksporten vid Ringmuren
 
Siluett av mig och älsklingen, också i Kärleksporten.
 
Och så avslutar vi Gotlandsresan med den godaste glassen på hela veckan. En femkulorsglass med smakerna: Saltlakrits/vanilj, Supersaltlakrits, Viol, Saltlakrits/chilipeppar och sötlakrits. Den optimala lakritsglassen för den sanna lakritsälskaren!
 
Förhoppningsvis ses vi igen Visby nästa år, vecka trettiotvå! :D

Rosornas ö, andra delen

 
På tisdagen bestämde vi oss för att åka på en liten loppisrunda (till min stora glädje är Bettan minst lika loppistokig som jag), när vi bestämt oss för att vända och åka hemåt hittade vi på Krusmyntagården där vi stannade för att ta en titt. I trädgården finns massor av spännande växter och de tillverkar supergott te och härliga kryddblandningar här. Jag köpte med mig ett te hem som är gjord på nästan bara torkad frukt och blommor. Underbart gott.
 
De hade till och med en Alruna i trädgården, det är något jag MÅSTE ha i min trädgård när jag blir "stor". Alla som har läst Sagan om Isfolket förstår nog varför.
 
Sedan hoppar vi vidare till onsdagsmorgon, då jag och Bettan gick upp i ottan för att gå på nålbindningskurs. Förhoppningsvis kommer ni att få läsa mer om denna teknink som är äldre än både stickning och virkning. I Finland har man hittat nålbindningsfragment som är från vikingatiden. Mycket givande kurs, jag hoppas att jag kommer ihåg allting så att jag kan fortsätta med nålbindningen här hemma. :)
 
Tycker det är härligt hur det mitt bland alla hus i visby plötsligt ploppar upp en och annan gammal ruin.
 
Rosornas stad i mitt, så fint överallt
 
Jag och Sötnosen gjorde stan och vipps så kom en medeltida parad stövlandes..
 
..män med spjut i högsta hugg..
 
..och sköna kvinnor i färgglada klänningar och pampiga hattar.
 
Fina ringmuren i solnedgången
 
Mot kvällen var det dags att ta plats vid Nordergravar för att skåda TRiX eldshow. Tror minsann att nästan varenda kotte som besökte medeltidsveckan fanns på plats.
 
Loke gav oss lite sång medan vi väntade
 
Man fick inte använda blixt med kameran under showen så alldeles innan uppmanade de oss att blixtra av oss lite grann, bara det var ju en syn.
 
Så avrundar jag detta inlägg med den fantastiska eldshowen och nu får bilderna tala för sig själva. Det var helt klart en magisk kväll. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.

Rosornas ö, första delen

Det första vi gjorde när vi dumpat våra saker i vårat rum i källarvåningen som vi hade hyrt och sovit ett par timmar (vi började nämligen vår resa mot Gotland redan kl 23.30 på lördagskvällen och kom fram kl 9 på morgonen) var att åka iväg till fiskeboden i Sysne för att köpa på oss lite smarriga rökta läckerheter från havet till frukost.
 
Sedan letade vi reda på en strand..
 
..satte oss ner på en filt i sanden och njöt. Efter det badade vi såklart och lekte bland vågorna. ^^
 
Första kvällen avslutades med den vackraste pastellfärgade solnedgången. Dock svår att fånga på bild.
 
Dagen därpå var det dags att svida om till medeltida kläder och utforska Visby och medeltidsmarknaden lite mer. Fina runier finns det gott om innanför muren i rosornas stad.
 
Många fina små hus likaså.
 
I samlad trupp på marknaden. Tåmas, Bettan, Moi, Sötnosen och vår goda vän Rödis som också var på medeltidsveckan. Här kan ni även se min fina utstyrsel jag bar under denna vecka. Kläningen hade jag som hastigast sytt med hjälp av Trollis två dagar innan vi skulle åka. Det fina livstycket i läder köpte jag här på marknaden.
 
Vi hittade på en väldigt vacker trädbevuxen ruin i botaniska trädgården där man kunde ta superfina kärleksbilder. OBS, han friar icke till mig. ;)
 
Min favorit
 
Bettan och Tåmas :)
 
Sedan gick vi och käkade på medeltida vis, utan bestick såklart. Det är nästan godare att äta mat med fingarna av någon konstig anledning. Kanske för att man får kladda. ^^
 
Så avslutar vi kväll nr två och detta inlägg med konsert i St:Karins ruin, Loke var det som stod på scenen!
 
Jag hade hört ett par låtar med Loke tidigare men efter denna vecka blev jag helt såld. Så. Bra.
 
I sju dar per år
sju dar per år
I sju dar per år kan jag få ro och frid
I österns sjö, på rosornas ö
Sju dar per år i Visbys medeltid
 

Hej, det var länge sedan!

Jag har inte haft mycket tid till övers för bloggen på några veckor nu. Jag har jobbat och stått i förutom under min semestervecka jag hade förrförra veckan. Men den tillbringade jag på rosornas ö, underbara Gotland. Dit for vi med Jockes syster Bettan och hennes kille Tåmas. Medeltidsveckan var det då ju. Jag har velat åka på den sedan jag var liten och jag kan redan nu säga att jag kommer åka på många fler medeltidsveckor! Jag tänkte göra ett par, tre inlägg med massor av bilder därifrån senare så mer om vår fina vecka 32 då.
 
Nu börjar det även lugna ner sig på jobbfronten efter sommaren så jag hoppas inte att det ska bli fler sånna här milslånga hopp emellan mina inlägg i fortsättningen. Men jag har en del att skriva om så det är nog ingen risk.
 
Så nu vet ni att jag lever iaf. Hej så länge :)

RSS 2.0