Lilla fröken Semmelnos :)Om man nu skulle vilja smygäta en semla kan det vara bra att hålla koll på eventuella spår man kan lämna efter sig. Ett vanligt sådant är den såkallade "semelnosen" som man kan råka ut för när man mumsar på en hög semla med massor utav grädde. Vilken tur att jag inte behövde smygäta semla idag då utan att älskling bjöd mig på en. Han skrattade när jag tittade upp från min gräddbulle med denna gräddnos. ^^

Glad Vikky :)

Länge har jag velat ha sånna där handblåsta glasflöten med nät omkring sig som prydnad, tycker de är så fina. Har sett "fejk-varianter" på diverse varuhuskedjor men som aldrig har fullföljt sitt syfte och som säkerligen inte heller är handblåsta utan bara till för att vara prydnad. Så följde jag med min fridykarinstruktör till pojkvän till deras klubbhus, för säkert snart ett år sedan. Då hängde det flera stycken där, i grönt glas, jättefina. Och som jag har suktat efter dem sedan dess. Turligt nog för mig så måste dykarklubben plötsligt flytta och byta lokal och de kommer inte kunna ta med så mycket prylar därifrån utan måste göra sig av med det mesta. Lite försiktigt med hundvalpsögon frågade jag Jocke om de skulle ta med sig glasflötena och..

 

 

..nu är de mina! :)

Min tanke är att jag ska binda ihop dem så att de sitter ihop ungefär som jag lagt dem på bilden och att de sedan ska hänga i hörnet ovanför min gröna stora glasflaska med blommor i. Tror det kan bli tjusigt. Annars tror jag de kan vara fina att hänga två och två i ett fönster eller längst ut på gardinstängerna.

Denna hjärtliga dag

 

Denna underbara bukett kom min älskling hem med till mig efter att han slutat jobbet idag, aldrig har jag fått en så vacker bukett. Den går till och med i min favoritfärg - lila. Boy, is he going to get lucky tonight ;) Sen gick vi och fikade på café Dreambook där vi hade vi allra första dejt. Och nu ska vi titta på film med ett varsitt glas rött.

 

Hoppas ni haft en lika bra Alla hjärtans dag som jag har haft. :)

 

Puss


Lykta av skrot.

Hittade denna rostiga mackapär idag när jag var inne en sväng på logen hemma i Lungbo. Den har agerat skydd åt nån lampmojäng typ eller liknande. Jag såg genast hur läckert det vore att stoppa ner en glasburk i den och ha värmeljus i. Sagt och gjort, en ljuslykta av skrot. Vill helst ha en lite större glasburk som följer passformen på rostiga mackapären bättre, men denna får duga tills vidare.

Kommer ihåg när jag var liten och älskade avsnittet i Pippi Långstrump när dom leker sakletare. Jag brukade också leka sakletare efter att ha sett på Pippi Långstrump. Men jag fann aldrig något vackert pärlhalsband i en stubbe eller en fin gammal trådrulle. Men idag hittade jag i alla fall en rostig mackapär, det är inte alltid man gör det inte.


Antik- och hantverksmässa

Igår följde jag och Jocke med hans mamma på en antik- och hantverksmässa i Västerås. Det fanns mängder med saker att titta på och jag ville köpa typ allt. Men det är ju inte direkt loppispriser på dessa mässor så jag fick hålla mig i skinnet. Det är så roligt när man ser saker som man känner igen, som mormor eller farmor har hemma, som man lekt med när man var liten, mammas kaffeservis och så vidare. Men vi kunde ju inte komma hem helt tomhänta, utan några saker fick följa med oss i alla fall.


Tre nya teer som doftar ljuvligt och tre nya teburkar till samlingenPå hantverkssidan var det en kvinna som sålde ringar och andra smycken gjorda av gamla silverskedar. Denna ring är gjort av skaftet till skeden som blivit böjt till en ring.


Min sötnos knarkar läkerol, han har alltid en ask med läkerol (salvi) i fickan. Vi brukar skämta om att när han blir gammal kommer han vara den där farfarn/morfarn som man alltid kan få en liten läkeroltablett av. Så hittade vi denna som han hemskt gärna ville ha och efter att vi prutat ner den lite grann fick den följa med hem för att pryda vår hall.

Frostbiten

Sov hemma i Lungbo natten till igår, vaknade och tittade på termometern som visade -21 utomhus och endast 16 grader innomhus, burr. Såhär vackert kan dock se ut på fönsterrutorna en vintermorgon som denna. Det var bara och packa på sig långkallingar och raggisar, ganska mysigt ändå om man slipper gå utanför dörren. Men jag var ju tvungen att sätta mig i bilen och åka hem till min kära sambo, en natt utan honom räcker mer än väl för att jag ska sakna honom knasigt mycket. Motor- och kupévärmare är guld värda då.
Missarna :)

Sitter hemma i Lungbo just nu och har precis terroriserat kattorna med nya kameran. Testar mig fram med lite olika inställningar, jag är ju inte så hajj på kameran ännu. Men några fina bilder blev det tycker jag. Fick muta Raja med mjölkgodisar och torkad fisk och Pelle ville bara peta på kameran, Findus tittade snällt på mig till en början när jag pratade med honom, för att sedan ignorera mig när han tröttnade.Knasen Findus


Söt misse


Nu iggar han mig för fullt


Grabbarna Bus


Stolle-Pär ville hälsa på kameran


Eller kanske peta lite grann


En liten Raja som kikar fram under köksbordet
Tjusiga damen kan sitta fint.

Namnsdagsgrattis ^^

Igår hade min Joachim Maximilian namnsdag. Då ville jag överraska honom med något smarrigt och vad passar inte bättre att baka i dessa tider än semlor? Så jag slängde ihop en deg och knådade ihop tiotalet bullar. Så smaskade vi på dem senare på kvällen tillsammans med några kompisar i det mysiga skenet från levande ljus medan vi satt och rollspelade. Kunde knappt bli bättre liksom, well jo det kunde det faktiskt. Hade varit trevligare om inte min rollspelskaraktär behövt ligga deckad hela spelmötet i en fängelsecell på en f.d. piratbåt för att hon blivit sinnesförvirrad och nedklubbad av en romtunna (läs dvärg, sinnesförvirringens fel).Det ser ut som det är saffranssemlor eftersom de är så gula på bilden, men så är ikke fallet. Det är semlor med blåbärsgrädde och massa mandelmassa. ^^

RSS 2.0