Högst upp på önskelistan!

 
 
Just nu känns det som att jag skulle kunna döda för en sån här lampa, som att mitt hem inte kommer kunna vara komplett utan en. Helst ska man ju också hitta den för ett par hundralappar på en loppis någonstans men det lär väl aldrig hända. Vill ni veta det värsta? När jag visade en bild på en sån här lampa för mor min så kläckte hon ur sig att hon vill minnas att de SLÄNGT en liknande lampa en gång i tiden... Jag började ju nästan gråta.

Kattuppdatering!

Här kommer en liten uppföljning om vår nya lurviga kompis här hemma. Blue Diamond var som sagt det officiella namnet på papprena, vilket då är lite jobbigt att säga. Till en början kallade jag honom Diamond men det kändes knasigt, så kom jag på att en förkortning av det kan bli Dajm. Så, kära vänner, denna håriga krabat kommer hädanefter att benämnas som Dajm, eller Dajmis. ^^
 
Så hur har det gått för Dajm här hemma hos oss? Över förväntan kan jag säga! I skrivande stund ligger han på min skrivbordsstol bredvid Jocke som sitter och spelar. Han har nu varit här i en vecka och två dagar och jag tycker det verkar som att han känner sig i princip helt hemmastadd här nu. Han jamar inte på långa vägar så mycket som han gjorde de första dagarna och han tillbringar inte heller största delen av sin tid under vår soffa, vilket fortfarande är en favoritplats men han ligger mycket mer hos oss nu. Nätterna tillbringar han vid mina fötter och om jag råkar sparka lite på honom eller röra för mycket på mina tossingar så blir mina fötter halvt slaktade. Tidigare i eftermiddags så råkade vi alla tre somna i soffan, jag lutandes mot Jocke och med Dajmis på min mage, det var mysigare än mysigast. :)
 
Det enda han fortfarande är lite vaksam över är balkongen. Han har inte fått gå ut så mycket där än så länge för vi har inte hunnit kattsäkra den helt än. Vi har satt upp en omgång med hönsnät som går ungefär 60 cm ovanför räcket men vi ska sätta upp en till så det blir heltäckande innan vi vågar låta honom gå ut där helt utan uppsikt. Nyfiken på balkongen är han såklart och han har varit ut korta vändor innan det blir för otäckt. Men när han väl vant sig tror jag han kommer sitta mycket där ute. I övrigt har han inte visat några tecken på att han saknar att kunna vistas mer utomhus så vi hoppas att balkongen ska räcka för att täcka det behovet. Ragdolls har ju inte alls det behovet av att få vistas utomhus som bondkatter har.
 
Sötbollen
 
Att ligga på rygg och bresa med benen är det absolut skönaste sättet att ligga på tycker Dajmis.

Min midsommar :)

Jordgubbar med glass, krocket, blomsterplockning lägs vägkanten, kransbindning, sill och färskpotatis, västerbottenpaj och massa annat gott, sen ännu mer krocket. Plus det fantastiskt soliga vädret på det och man har fått sig en riktig midsommar.
 
Midsommarfika..
 
..med glass och jordgubbar ^^
 
Krocket med syskon och kusiner
 
Min broder åker på pinnen så det ryker om det
 
Min sötnos sög på krocket till en början och blev kvar vid starten läänge
 
Jag och lillasyster blockar blommor
 
I ett blålila hav av ängsklockor
 
Så band vi oss kransar av blommorna, Findus fick också vara med ^^
 
I färgglad klänning och blomster i håret
 
Midsomriga systrar
 
Hoppas ni alla hade en lika solig, somrig och glad midsommar som jag hade!

Accessoarer till hemmet!

 
Spana in mitt senaste köp på Tradera! En gammal skolplansch från början av 1900-talet med uttrar på. Ni vet hur jag älskar uttrar? Om inte, så vet ni det nu.^^ En liten nackdel var att jag failade med mitt ögonmått och tänkte att den skulle vara mycket mindre än var den egenligen var, så jag måste tänka ut ett nytt ställe där jag vill ha den. Men det gör inte så mycket. Alltså jag måste verkligen sluta köpa så många fina saker till lägenheten, 55 kvadrat rymmer inte hur mycket som helst..
 

Nya familjemedlemmen


Igårkväll hämtade vi honom, vår fina blåögda kissekatt. Han jamade sig igenom bilfärden hem och när han blev utsläppt i vardagsrummet såg han genast sin tillflykt under soffan. Där låg han och tryckte i en halvtimme ungefär innan jag lyckades locka fram honom. Då gjorde han en snabbvisit i alla rum, krafsade lite i lådan och sen såg han att man kunde gömma sig lika bra under sängen. Där bestämde han sig för att stanna ett tag.

Jag och Jocke passade på att äta middag, det blev lite plockmat med bland annat räkor (måste ju såklart skämma bort katten och fjäska med räkor första kvällen). Lockbetet fungerade utomordentligt vill jag lova, när han fick nys om räkorna i köket vågade han sig fram och det dröjde inte länge innan han började springa runt och utforska allt som gick att utforska. Sedan började han förstå att vi inte var farliga och då blev han megagosig, när vi räckte fram en god korvbit åt honom kliade han sig mot korven istället för att smaska i sig den. När vi tittade på film på kvällen skulle han gosa massor och jag dog lite grann av glädje när han lade sig till rätta på min mage. :)

Denna kisse är mycket pratglad vill jag lova, han pratade med oss hela kvällen igår och vi fick även erfara det klockan fem i morse då han hade bestämt sig för att han ville ha mat och gos. När han fått det lugnade han ner sig efter ett tag och vi kunde sova lite till men sedan fick det vara nog vid halv elva, då skulle vi upp minsann.

Nu ligger han under soffan och är tyst för stunden men så fort man går någonstans så ska han springa mitt framför fötterna och mjaua massor. Men det här blir nog bra så fort han vant sig tror jag. :) Ni kanske undrar vad han heter i och med att jag inte nämnt det någonstans under denna milslånga utläggning om hans första dygn hos oss. Faktum är att vi inte riktigt bestämt oss vad vi ska kalla honom, på papprena står det att han heter S*Sheroona's Blue Diamond men ägarna innan oss kallade honom Ragge. Jag är inte överförtjust vid fancy namn som Blue Diamond, vem orkar kalla katten det? Men Ragge är ju så fantasilöst, en Ragdoll som heter Ragge liksom. Men just nu kallar jag honom Ragge eller Blåis. =P

Detta får räcka så länge men ni behöver knappast oroa er för att inte få följa den Blå Diamanten, tvärt om, risken finns att det kommer bli mycket katt här i bloggen. ^^

Smått och gott i den rådande tystnaden

Det var ett tag sen jag gjorde något ljud ifrån mig eller lämnade något spår här i bloggen men man kan säga att lite saker hänt sedan sist i alla fall. Lägenheten börjar bli ett hem, vi har skaffat oss den viktigaste möbeln i vardagsrummet nu, soffan. Vi är supernöjda. Mitt sommarjobbande har börjat, jag kommer jobba 75% på Systemet nu i sommar så det är full rulle på den fronten också. MEN, den kanske allra sörsta nyheten är något som jag knappt kan bärga mig inför, på lördag ska vi nämligen åka iväg och hämta hem en kissekatt! Finaste Ragdollhanen med de blåaste ögonen ever behöver omplacering och ska få flytta hem till oss, oh, saliga jag! Som jag har längtat efter att få ha en liten luden, spinnande varelse i knät eller bredvid mig i soffan.

Men mer om det när han flyttat in, har ingen bild på honom ännu så ni får en bild på vår nya soffa istället.


En hederlig Ektorp från IKEA fick det bli. :)

Så kan vi ju ignorera att jag egentligen ogillar att köpa massproducerat från IKEA men jag har faktiskt gjort en lista på vad våra möbler i lägenheten kommer ifrån och jag kan glatt meddela att majoriteten icke är IKEA. Missförstå mig rätt, IKEA är super och mycket bra kan man köpa där men jag vill inte ha ett hem där det är som att kliva in i deras smårum i varuhusen, det blir ingen personlighet what so ever. I förra lägenheten (där vi bodde i andra hand) verkade det som att allt vår hyresvärd ägde hade det lilla IKEA-märket på sig, allt från glödlamporna till sängstommen. Nej det ska vara blandat, gammalt och nytt, loppis och självklart även en del massproducerade prylar här och var.

Okej, jag hade tänkt mig att inlägget skulle sluta där under bildtexten men men, det blir inte alltid som man tänkt. ;)

RSS 2.0