Dajmis nya sovplatser

Vill ju skämma bort vår kära kissekatt med många olika varierande sov- och mysplatser så jag klickade hem ett par nya "sängar" åt honom för några veckor sedan. Han fattade snabbt att de var till honom och nu använder han dem flitigt.
 
Tyckte synd om honom som inte hade någon riktig utkiksplats vid något fönster så hittade jag denna bräda iklädd i gosigt, mjukt tyg som man fäster fast i fönsterbrädan. Mycket populär för en herre som gillar att ha uppsikt.
 
Men bäst är sängen man hakar fast på elementet. Det är nya favvisplatsen i sovrummet när han inte orkar ligga och trängas bland våra fötter. Ni ser vilken bjässe till misse vi har, det där var den absolut största elementsängen jag hittade och han får med nöd och näppe plats när han brer ut sig sådär.
 
Här blir det riktigt varmt och gosigt. ^^

Vill ha...

Jag vill ha en symaskin! Nu på momangen! Vill sy massa snygga kuddfodral så jag kan fylla soffan med fina kuddar. Och inte minst sy färdigt mitt lapptäcke, som var bland de allra första projekten jag skrev om (här, här, här, här och här) när jag började blogga och det är väl snart tre år sedan.. Haha vad roligt, nu när jag kikade igenom det senaste inlägget om lapptäcket skrev jag såhär: "Jag längtar till jag får bädda min säng med detta som överkast. Vem vet, nästa gång jag skriver kanske det börjar bli färdigt :)". Så blev det inte riktigt nej. Men jag svär att så fort jag skaffar mig en symaskin, då jäklar!
 
 

Arrgangemang på kistan

Är himla nöjd med hur fint ljushållarna, Jockes Eiffeltorn och grattis-blomman (från mamma och pappa när jag fyllde) passar ihop på kistan med den fina spetsduken. De beiga ljusen i ljusstakarna har jag själv stöpt dessutom. Får se om jag nögonsin kommer lyckas tutta eld på dem eller om jag bara vill spara på dem för att jag gjort dem, hehe.
 

Mjölk är både mat och dryck!

Har varit ute efter en snygg trälåda där vi kan förvara vår växande samlig vinylskivor och mamma förstod direkt vad jag var ute efter när jag fråga henne om det fanns något passande på hemmaplan. Så fann vi fram en gammal drickaback från Dalamejerier (som det hette innan Milko, det var nämligen dit våra kossor levererade mjölk till innan vi slutade med den verksamheten) med bästa sloganen på; Mjölk är både mat och dryck. Hur bra som helst ju, i alla fall om man älskar mjölk. Efter massvis av skrubbande och ett lortigt badkar senare blev det såhär bra:
 
Cooper fick äran att hamna längst fram.
 

Ballongkalas!

I lördagskväll blev det ännu ett födelsedagskalas till min ära (undrar om jag någonsin haft ett så utdraget friande som i år, inget jag klagar på som blivit så mycket firad och inte ens fyller jämnare än tjugotvå), denna gången kom några fina vänner över, åt tårta och lekte med ballonger, lite som ett klassiskt barnkalas förrutom att vi inte drack saft utan alkoholhaltigt och lekte "jag har aldrig" istället för charader. 
 
Det fanns massor av ballonger..
 
 
..och dem hade vi jätteroligt med!
 
 

Födelsedagen!

I torsdags var det min tjugotvåårsdag. Dagen började med att jag blev väckt av älskligen och lillasyster som kom in och sjöng för mig. Jag fick ett litet paket med ytterst intressant inslagning av Jocke, tyvärr var jag för ivrig att öppna för att hinna med att ta kort på det innan. Men vi hade inget presentpapper hemma så han hade slagit in det i flera lager reklamblad, massor av tejp och ståltråd istället för snöre, med ståltråden hade han också format ett litet hjärta på paketet. Inte det mest estetiskt tilltalande paketet jag fått men mycket hög charmfaktor hade det. :) Hur som helst, där inuti låg en sak jag velat ha mycket länge, nämligen detta..
 
(ursäkta dålig mobilbild)
 
..finaste silverhalsbandet med Isfolkets alruna på, den ska beskydda mig och ge mig fortsatt tur i kärlek (om jag tar hand om alrunan väl, det vill säga, annars råkar jag illa ut). För er som inte har läst Sagan om Isfolket och vet vad detta är för något så, läs böckerna! Jag orkar inte förklara. ^^
 
Sedan försvann Jocke iväg till jobbet och Sofia till skolan så då fick jag roa mig själv ett tag. Jag fixade fint i lägenheten, gjorde en smörgåstårta och en äppelpaj, för på kvällen skulle det bli mer firande.
 
 
Världens bästa smörgåstårta efter farmors recept.

Mamma och Sofia kom förbi en sväng på eftermiddagen, jag fick en fin gammal köksvåg av mamma och de fick en varsin bit smörgåstårta. Sedan kom Jockes mamma, pappa, lillasyster Cissi och hennes lilla bebis Vincent över. Då åkte smörgåstårtan fram igen och vi tog nästan tabberas på den, en enda bit blev kvar. Men så är det ju världens godaste smörgåstårta enligt mig.
 
Cissi och lilla Vincent :)
 
En himla fin födelsedag med andra ord. Tusen tack för det. :)

Bästa frukost!

I söndags fick jag en blender i för tidig födelsedagspresent av farmor och farfar och redan nu undrar jag hur jag har klarat mig utan en?! Världens bästa frukost måste ju vara en uppiggande frukt- och bärsmoothie! Och när humöret börjar tryta på eftermiddagen, varför inte en mellanmålssmoothie?
 
Detta har jag slägt i blendern på morgonen och mixat ihop min frukost av:
 
1 banan
lite frysta jordgubbar
1 rått ägg
naturell yoghurt (3%) efter smak, jag kanske tar 1-2 dl.
 
Och det bästa, man behöver absolut inte tillsätta socker!
 
Känner att denna säkerligen kommer hamna på tredje plats av mest använda köksprylar, näst efter vattenkokaren och kaffebryggaren (som Jocke använder flitigt, jag dricker inte kaffe).

Födelsedagskalas!

Idag kom mamma, pappa, lillasyster och för första gången farmor, faster och kusinerna (på pappas sida) över och hälsade på hos mig och Jocke. Det ligger nämligen till så att jag fyller tjugotvå år på torsdag och sånt måste ju firas med kalas.
 
Jag bjöd bland annat på kanske världens godaste blåbärscheesecake vars reccept man kan hitta i Leilas bok "A piece of cake"
 
och supergoda choklad- och lakritskakor, ett måste på kakfatet hos en lakritsälskare som jag.

Jag fick också himla fina paket. Dajmis uppskattade mest paketpappret och fick en hög med prassel att busa i. Här är några av de sakerna jag fick:
 
Istället för ett grattiskort fick jag en söt grattisblomma från mamma och pappa.
 
Fick en Dr Westerlunds hälsoblomma (den i mitten) också, som doftar härligt uppfriskande.
 
Så fick jag denna underbara ljuslykta (från Åhléns) som fanns med på önskelistan. Så snygg att jag dör!
 
Och en fin inspirationsbok som jag redan hunnit läsa igenom från pärm till pärm!

Dessutom fick jag en till uppsättning av de bestick jag har sedan tidigare, så nu har jag ett dussin av varje. Bok nummer två i "Game of Thrones" serien fick jag också av mina syskon, så nu står den där i bokhyllan till höger om ettan och väntar på att få bli läst. Av farmor och farfar fick jag även en blender mixer så nu kan jag göra mumsiga smoothies! Och slutligen ett presentkort att spendera på Åhléns vilket lär bli ganska enkelt så mycket fint som de har, det enda svåra blir väl att välja vad av allt fint. :)

Höstmys på balkongen

Bort med sommarblommorna, fram med vackra ljungen. Nåja, de hängiga växterna (minns inte namnet på dem) på kanterna i blommlådan fick stanna, mamma trodde nämligen att de skulle kunna hålla sig fina länge ännu. Men pelargonen fick bli omplanterad och flytta in i värmen och de andra åkte i komposten. Så satte jag ner tre fina ljungplantor i lådan, blev så himla fint. :)
 
 
 

RSS 2.0