Måste göras!

 
Den här bilden hittade jag på pinterest för ett tag sedan. Alltså, har ni sett något snyggare barskåp, någonsin?! Jag tänkte att en sån här tv måste jag hålla utkik efter i fortsättningen och idag hittade jag en! Inte fullt lika snygg som denna och lite mindre tror jag men jag såg framför mig hur jävla snyggt det kunde bli. Vi köpte den inte nu för min kära pojkvän var lite betänksam så jag sa att vi skulle fundera lite på det. Men om jag känner oss rätt kommer han ge med sig och jag få som jag vill. Den var inte speciellt dyr heller, det enda är väl den lilla detaljen att just nu finns inte riktigt plats för en sådan här underbar möbel hos oss. Men det ska vi väl kunna ordna. De som bodde här innan oss lämande kvar ett stort åbäke till bokhylla som jag vill byta ut mot något mindre klumpigt och åbäkigt, så då kanske den skulle få plats. Hoppas den finns kvar bara när jag övertalat Jocke om att det är en jättebra grej att köpa och att det vore ett himla skoj projekt att fixa till den. :)

Loppishelg!

Denna helgen har vi äntligen kommit iväg på lite loppisar. Igår bar det av ut till Möklinta på Möklintaveckan, där hann vi med två av tre tänkta loppisar, den sista hade stängt när skulle ta den på hemvägen. Och idag vid folkets park i Sala var det bakluckeloppis som inte blev någon bakluckeloppis på grund av vädret utan det blev innomhus istället. Det fanns tyvärr inte så mycket prylar som man hade hoppats på men några fynd hann det bli.
 
Ta da! En vinylspelare som SKA fungera (enligt de som sålde den till oss åtminstone) Snygg i trä, från slutet av 70-talet, precis vad vi letat efter. 160 riksdaler för denna kändes mer än okej måste jag säga. Tyvärr har den en spricka i locket som för övrigt är lite smårepigt men det är sånt man får ta. Vi har inte testat den än då vi inte har några högtalare till den men det är bara att hålla tummarna för att den ska fungera.
 
Vinylspelaren pryder för övrigt vårt fina lilla stringbord. Ignorera gärna sladdtrasslet där under, internetdosan sitter ovanför ytterdörren och vi har ännu inte lyckats dra internetsladden på något bra sätt genom hallen och till routern, våra väggar är nämligen i hårdaste betongen ever så det är svårt att hitta några sladdhållarprylar som inte spiken böjer sig på så fort man försöker spika i dem.
 
Denna underbara LP med Fem myror är fler än fyra elefanter kunde jag inte motstå för en ynka tia. :) Bästa barnprogrammet någonsin. Punkt.
 
Den här äkta Koldburken hittade jag idag. Läste om dem i senaste nummret av tidningen Hus&Hem Retro och var tvungen att köpa den då den endast kostade en enda liten guldpeng.

Jag gjorde ett litet fynd till men det tänker jag inte visa här och nu för det ska nämligen bli en liten present och risken finns ju att personen i frågan råkar läsa detta inlägg. ;)
 
Ha en fortsatt trevlig och skön Söndag!
 

Fläderblomssaft!

I söndags for vi ut en sväng till Lungbo för att skörda fläderbusken på blommor, självfallet var det dags att göra saft. Det fanns precis lagom med mogna blommklasar för en omgång saft och förhoppningsvis kommer det finnas tillräckligt med blommande blommor för en till omgång om si sådär en vecka ungefär. Just nu står saften och drar i en stor kastrull nere i källar'n och jag ska åka ut senare idag för att sila av saften och tappa upp den på flaskor som jag fryser in.
 
 
Mitt recept:
 

40-50 fläderblomklasar
3 stora citroner
2 liter vatten
1,5 kg socker
50g. citronsyra
 
Skölj av blomklasarna och lägg i en stor kastrull eller hink. Borsta och skölj citronerna noga och skiva dem i tunna skivor, lägg ner dem tillsammans med blommorna i kastrullen. Koka upp 2 liter vatten och rör ut sockret och citronsyran i det heta vattnet och häll det sedan över blommorna och citronskivorna i kastrullen. Rör om. Lägg sedan på ett lock och låt stå svalt i 3-4 dygn, rör om ett par gånger om dagen. Sila sedan av saften, häll upp på plastflaskor och frys in. Kom ihåg att inte hälla helt fullt i flaskorna eftersom vätskan expanderar när den blir fryst. Njut av den godaste saften! :)

Bättre sent än aldrig..

Kom på när jag gjorde förra inlägget att jag totalt glömt att visa hur min lampa av spetsdukar blev. Antagligen för att jag till en början var lite missnöjd. Färgen på badbollen hade nämligen fastnat lite grann på insidan av lampan vilket syns igenom, dock inte så mycket när lampan är tänd som tur är. När jag har tid sen hade jag tänkt dutta dit lite vit färg på färgfläckarna så de inte syns men det lär väl dröja innan jag kommer mig för med det. Sedan kom jag inte heller på någon riktigt bra upphängningsanordning men allt går med några trådar och lite pill. Hur som helst..
 
..Ta da!
 
Missförstå mig rätt, i överlag är jag himla nöjd med min fina lampa, jag tycker formen blev riktigt bra och ljusskenet är fantastiskt. :)

Varsågod och stig på!

Nu börjar det väl bli på tiden att jag visar lite fler bilder från vårt nya hem, eller nya och nya vi har ju ändå bott här i över två månader nu. Men det är först nu som jag börjar bli riktigt nöjd. Så jag tänkte visa lite av vardagsrummet och balkongen.
 
 
Här ser ni vår mysiga soffhörna med älskade kistan och underbara lampan. Vi har klätt in ena delen av soffan med min mammas gamla tigerfilt som hängt med under många år, det är kattens favvisplats i soffan och så skonar vi den från eventuella kattklös.
 
På balkongen skymtar en kattsvans och till höger har jag mitt fina glasskåp med min stensamlig.
 
Hur snyggt ljussken har inte min lampa by the way?
 
Mysiga balkongen som jag för övrigt är himla nöjd med. Vi har lagt trallgolv och lyckades få tag i bord + tre stolar med dynor till för en femhundring. Som ni ser har vi påbörjat kattsäkrandet av balkongen, vi har inte satt upp nät hela vägen än men det ska vi göra inom kort.
 
Tomatplantor har jag också, den ena har tre tomater på gång (stolt)!

Jag trivs så sjukt bra här och inredningen känns rätt, speciellt i lilla mysiga soffhörnedelen. Extra trivsamt har det ju också blivit sedan vår lilla hårboll Dajm flyttade in. :)

Plötsligt händer det!

Man lusläser och finkammar blocket efter något man verkligen vill ha och tillslut, finns annonsen där, i sin egen stad och till ett väldigt överkomligt pris dessutom; THE lamp, golvlampan med stort G. Dock inte trearmad utan tvåarmad men hemskt fin ändå. 500 spänn stod det i annonsen, jag fick den för fyra hundralappar. Och de lapperslapparna är den mycket värd enligt mig, Jocke är inte lika överförtjust men den fick väl duga.
 
 
Hur fin?! Kom för övrigt fram till att det hade blivit fasligt trångt i hörnet om lampan hade haft ytterligare en arm med ytterligare en lampskärm. Det här blev ju helt perfekt!

RSS 2.0