Färdig ros..

Nu har jag reparerat rosen jag gjorde igår i cernitlera i alla fall. Gjorde ett nytt blad idag som jag limmade fast. Den blev inte så pjåkig ändå. Passade fint i en av mina fina gröna glasflaskor som jag fyndat på loppis. ^^ Syns det förresten att jag gillar glasflaskor och burkar i glas? I bakgrunden på första bilden är två gamla glasburkar fyllda med potpurri som jag pysslade med i sommras. Ge mig sommar. :) Idag är det åtminstone skinande sol och blå himmel ute, så jag tror att jag ska ta med mig stickningen ut sen och sätta mig mot vedtraven och ta emot så mycket sol jag bara kan!Vixx


Har lerat lite grann :)

Fick ett ryck och lerade lite grann. Försökte mig på att göra en hel ros, med skaft och blad och hela faderullan. Skaftet består av en stomme i ståltråd som jag klädde med lera. Den blev faktiskt riktigt lyckad, tills jag gräddade den i ugnen. Problemet var hur jag skulle grädda den utan att mosa vissa delar, om den fick ligga ner så skulle ena halvan bli platt. Så jag trixade lite grann och fick den att vila på bara skaftet i en muffinform. Men självklart så tippade den över och ena bladet lossnade och skaftet blev skadat. Snyft. Men jag ska göra ett nytt blad och limma fast och att leran skavdes av lite på skaftet under blomman syns inte så jättebra. Funderade på om man kunde klutta dit lite lera och grädda den lite till senare, men det kanske inte fungerar så bra? Nåväl, jag ska se vad jag kan göra åt saken i morrn. Orkar inte lägga upp nån bild på rosen nu men det kommer det också. Nu ska jag strax sova. ^^

Sweet dreams :)

Släck för en ljusare framtid!

Ni släcker väl också ner lamporna och stänger av tv:n, datorn och liknande ikväll kl 20.30 - 21.30? För ni har väl inte missat att det är Earth Hour då? För mig känns det självklart att släcka lamporna för att visa att jag bryr mig om klimatet och miljön. Men om man tänker efter, vad spelar det för roll om man stänger av elen under en ynka timme om året? Well, förhoppningsvis blir inte denna årliga manifestation enbart en mysig tradition då man sitter och spelar brädspel i det dunkla skenet från levande ljus. För visst är väl det mysigt? Men förhoppnings får det folk att tänka till också. Alla borde ta sig en funderare vad man själv skulle kunna göra för att minska sin egen klimatpåverkan. Det finns alltid något plan där man kan förändra sina vanor. Bor man ute på landet som jag och det går en buss in till stan och en hem på vardagarna (obeservera att detta endast är under skoldagar, på helger och lov går det ingen buss alls ut till mig) så är det ganska svårt att välja kollektivtrafiken istället för bilen. Men istället kanske man kan göra småsaker hemma som att dra ur sladdar till saker när de inte används, stänga av tv:n ordentligt och inte ha den på stand-by, detta gynnar dessutom ekonomin. Kan man tänka sig att lägga ut ett par slantar extra på en ekologisk vara? Det är inte ens säkert att den ekologiska varan kostar mer och vad finns det då egentligen att fundera över? Nu tänker jag inte gå in för djupt i detta ämne för risken finns att detta inlägg skulle bli väldigt långt då men ni förstår nog min poäng. :)

Jag har bakat en båbär- och hallonpaj som jag och min lillasyster ska mumsa på i mörket i kväll, ska bunkra upp med en massa levande ljus också. Så blir det nog att spela Trivial Pursuit eller något annat roligt spel. :) Synd att man inte har så många grannar här ute annars vore det intressant att se hur många som släcker.


Ha det! Puss

Vill ut och geocacha!

Nu när våren är på G spritter det verkligen i benen efter att få komma ut i naturen. Ett perfekt sätt att njuta av naturen är att göra en geocaching-tripp. Geocaching, som jag fick upp ögonen för i sommras, är en typ av skattjakt som spridit sig över hela världen skulle man kunna säga. Har man en GPS kan man med hjälp av den leta efter och klura ut gömställen där folk lagt ut en cache i form av en liten låda eller liknande. När man hittar en cache kan man på www.geocaching.com logga att man hittat cachen om man har ett medlemskap där (det är gratis). Dessutom brukar det i lådan ligga en loggbok där man också loggar att man varit där. Det kan även ligga småsaker i askarna som man kan byta ut mot något annat av samma värde. Sitter nu och hänger på den hemsidan och kollar vad det finns för skojjiga caches här omkring Sala. Måste ragga upp lite sällskap till en skattjakt snart :)

Bilder från en geocachingtur i höstas:

En vanlig cache med loggbok och lite bytesgrejjor

 

Vagnsbro härads avrättningsplats. Många geocaches finns gömda på historiska eller andra sevärda platser.

 

Det största fyndet under dagen var dock alla dessa ljuvliga kantareller <3

 

Vixx


Projekt "Sötaste väskan" påbörjad.

Idag blev det en sväng in till Sala för att fixa saker på arbetsförmedlingen och försäkringskassan. Sen blev det lite shopping. Tittade in på Garner och sånt och köpte garn till min väska och sen blev det ett impulsköp på H&M. Till mitt försvar är långt ifrån alltid man hittar en klänning som sitter som en smäck.

Jag har nu påbröjat projekt "Sötaste väskan" och kom ganska snart fram till att det kommer ta sin lilla tid och många grodor kommer hoppa ur munnen på mig innan den blir färdig. När jag stickar dessa små lappar använder jag mig nämnligen av sju stycken strumpstickor, måånga stickor att hålla koll på och de har redan smitit ett antal gånger. Innan jag kan börja sy ihop väskan ska hela 22 lappar vara stickade plus 4 st halva lappar. Nåväl, jag har gott om tid på mig att sticka mina små lappar, kanske lite för gott om tid. Men bara väskan blir klar innan sommaren så är jag nöjd. :) Men när jag har börjat sticka känns det som att man kanske skulle ha ett innertyg i väskan för den kommer bli väldigt tunn och man vill ju inte att den ska vara jätteömtålig och gå sönder efter all tid man lagt ned på den, man vill ju trots allt kunna använda den. Hihi när man tittar på saker jag har gjort känns det lite grann som jag har fastnat i den lila färgskalan. Detta garn är blått, lila och rosa om vartannat. Men jag gillar lila så det gör inget. ^^


Första av tjugotvå lappar klara!

 

Förhoppningsvis kommer min väska se ut något sånär som denna när den blir klar, fast med längre axelband har jag bestämt. Mönstret hittar du här.

 

 

Denna söta klännng hänger numera i min garderob :)

 

 

//VikkytheVix (som lillasyster säger)


Vill ha, måste göra!

Sitter och glor på Drops Garnstudio för att hitta lite inspriration till något skojjigt stickprojekt. Efter lite klickande hitta jag på denna söta väska som jag genast blev kär i. Jag vill börja på momangen! Men måste se till att införskaffa garnet först och lite nya stickor dessutom. Jag vill göra en liten ändring i mönstret dock, komer att göra axelremmen längre så att väskan hänger längre ner på höften. Jag har inte testat tidigare att sticka "medaljonger", som de kallas, på detta viset (man stickar på strumpsticker och utgår från ett fåtal maskor i mitten, stickar utåt och ökar maskantalet vartefter på olika sätt beroende på vilken form  man vill att medaljongen ska ha) så det ska bli skojjigt att prova på lite nya tillvägagångssätt. Och väskan verkade inte heller alltför avancerad att göra. Jag kommer använda samma garn som de har använt i mönstret för det är flerfärgat och då får man dessa snygga skiftningar i färger utan att behöva byta garn och grejja. Mycket behändigt. Plus att jag älskar de blåa, lila och rosa nyanserna i garnet, det kommer passa perfekt till sommaren. Dessutom är jag väldigt svag för den säckiga  och lediga modellen av väska. :)

För övrigt sitter jag och glor på somriga kläder och badkläder, får ha-begär och längtar. Ge mig sommar. Idag är det vårdagjämning i alla fall så det går åt rätt håll. ^^


Puss


Puss på våren!

Ja, vad ska man hitta på en vacker dag som denna då? Har jobbat några timar på morgonen; städat på Systemet. Sen väntade en solvarm bil på mig för att ta mig hem. Har kommit på att det är ett underbart vårtecken att sätta sig i en varm bil som blivit uppvärmd av solen istället för motor- och kupévärmare! Lovley<3 Måste påminna mig själv om att lägga ut ett par solglajjor i bilen med så man inte blir bländad av de härliga strålarna. :) Måste ut sen i det vackra vädret, får se om det blir en promenad eller bara sätta sig mot någon vägg och njuta. Jag tycker att isen ska försvinna från vägarna så man kan gå utan att riskera att slå på ändan. Och inte minst så man kan ut och springa!

Uppmärksammade vårtecken hittills:
  • ljusa morgonar
  • solvarm bil
  • fågelkvitter dagen lång
  • skymten av bar mark!
  • tjällossning och geggiga vägar
  • tjälskadade vägar
  • mycket vatten vår lilla bäck
  • katterna vill inte längre vara inne 24/7

Så nu har jag lättat lite på vårkänslorna som ploppar fram. :) Nu ska jag ut och se om jag hittar några fler vårtecken! Vilka tecken på den nalkande våren har du observerat? :)


Vix

slöjd à la luffarstyle

Mina fingertoppar och naglar är trasiga efter att ha suttit och flätat ihop en liten ljuslykta i ståltråd i ett par timmar. Pilligt och tidskrävande, men mycket roligt. Det gick åt ett antal meter tråd, tur att jag har en rulle med ett par hundra meter som jag hittade ute i "gamla stugan" förut. Man kan hitta mycket skojjsigt där, men ännu mer skräp dock. :P Nu ska jag leta små ståltrådsbitar i min säng så jag inte får en obehaglig överraskning när jag lägger mig. De kan vara riktigt vassa rackare de där och dom flyger ju åt helskotta när man klipper av dom.

Om ni vill veta hur jag gjorde så satte jag först ihop en stomme av tjockare tråd. Därefter snurrade jag den tunnare tråden runt varje "stommtråd", varv för varv. et Voilà:ljuslyktapillgöraMånga varv tråd :P

Puss :*

ignorera detta..

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/2102773/vix-pysselblogg-allt-fran-luffarslojd?claim=78apc7azkju">Följ min blogg med bloglovin</a>

Jag tar bara kontroll över min egen blogg på blogglovin. ^^

Sådär ja :)

Nu hittade jag på en bakgrund till inläggsidan som jag blev nöjd med, rutat skrivpapper it is. :) Nu tror jag att jag är ganska nöjd med utseendet. Men jag har kommit på att det är ganska roligt att fippla med bloggen så det kommer nog dyka upp lite nya roliga små detaljer lite här och var. :)

Nej  nu blir det strax att ta en långpromenad med mamsen i det.. *tittar ut genom fönstret* jo det ser ut att vara fint väder :) Sen får vi se vad resten av dagen har att bjuda på, blir nog städning av rummet och kanske lite pyssel om det ploppar upp lite inspiration. :)

/ Vix

Total make-over!

Efter massa fipplande på en "test-blogg" har jag nu gjort en ny design till bloggen som jag faktiskt är ganska nöjd med. En del saker har jag ännu inte lyckats komma på hur jag ska göra för att få det som jag vill ha. Men jag har fått massa hjälp och tips på roliga detaljer till bloggen på http://bloggstyle.se/index.html :) En sida väl värd att besöka om man vill piffa till sin blogg. Hoppas ni som läser också tycker att det blev en förbättring. Jag vet inte om man ännu kan se förändringen för nyss när jag testade att gå in på bloggen "utifrån" så hade den inte hunnit med att ändrats.

Jag ville ha bakgrunden till inläggsdelen sådär halvt genomskinlig som menyn är men då blev inläggen med texten och bilderna också genomskinliga och det hade jag inte riktigt tänkt mig. Så om någon vet hur man gör enbart bakgrunden där genomskinlig så skulle jag bli väldigt tacksam. :) Antingen det eller så skulle jag vilja att inläggsbakgrunden är som en sida ur ett skrivblock. Men hittade heller inte på några sådana bakgrunder som fungerade som jag ville. Får fortsätta kolla runt och exprimentera lite till helt enkelt.

Idag har det för övrigt varit en väldigt lat dag med massor av datorsittande; The sims 3 och bloggdesignande.. Jag känner att jag nu skulle behöva slå igen laptopen och göra något annat. Måtte morgondagen bli mer aktiv. Det lär det nog bli om jag tar tag i att städa mitt stackars rum som skulle må bra av en omgång av dammsugaren, hihi. Senare i veckan väntar ett par dagars jobb på bolaget och så en tripp till Örebro på introduktionskurs för nya medarbetare på Systembolaget. Det lär nog mest vara saker som jag kan redan eftersom jag egentligen jobbat där sedan november, fastän jag då var praktikanten.

En trevlig helg med trevligt sällskap har jag haft hur som helst. Jag tackar och bockar för det :)

Ha det :)

In vino veritas... och lite lera!

Dagen började med en vinprovning på morgonkvisten med mina kära kollegor. Jag förstår fortfarande inte hur man kan känna så mycket olika smaker och dofter och kunna avgöra hur pass ungt eller moget vinet är och så vidare.. Jag blir minst sagt imonerad över att lyssna på allt de andra har att komma med medan jag sitter som ett frågetecken och tycker att det smakar rött vin. xD Vi provade allt från det billiga Gredos till fina och betydligt dyrare Amarone Classico. Jag måste definitivt prova på fler Amarone viner och då tänker jag inte spotta ut det. :) I morrn bär det av till Avesta för att jobba på bolaget där, ska bli kul och se hur dom har det. :)

 

Nog om det. När jag kom hem åkte leran fram igen och det blidde två nya halsband. Jag kom på att jag kunde dekorera leran genom att plutta tid små glaspärlor. Var lite osäker på om de skulle klara av ugnen eller om de skulle spricka men det gick finfint. :)

 


Ros med blad, dekorerade med glaspärlor.

Fult eller fint med det lösa bladet och krumilurerna på sidorna om rosen?

 

Spaaader. Jag är känd som Spader Kung för er som inte visste det. ;)


RSS 2.0