Skaffar mig fler projekt!



Nu ska jag strax iväg och kika på denna skönhet, troligtvis köpa den och släpa den med mig hem också. Får snickra till en fin skiva till den så blir det ett underbart litet sidobord. Jag har kommit fram till att jag inte är skapt för att bo i en liten lägenhet. Allt jag vill ha får inte plats, jag vill ha ett helt hus att inreda från topp till tå! Det får väl vänta några år men sen så, banne mig. Men nu ska jag i alla fall fokusera på att skapa ett mysigt hem här på våra 55 kvadrat. :)


Äntligen fått ändan ur vagnen!

Jag har ju pratat lite om mina projekt som jag har tänkt göra och av erfarenhet vet jag ju att vissa projekt aldrig blir mer än just tankar i huvudet. Men inte denna gång! I höstas snackade jag om att jag ville göra en sån där tjusig lampa av virkade dukar men det har liksom inte blivit av förrän nu. Jag har samlat ihop dukar som jag hittat på second hand och så vidare men det var först nu vid flytten som vi insåg att vi skulle bli utan vardagsrumslampa. Då hade jag ju faktiskt inte mycket att välja mellan, antingen köpa en lampa eller göra en själv. Självfallet är det ju då enormt mycket roligare att göra en egen lampa!

Virkade dukar + badboll + trälim (utspätt med en skvätt vatten) =





Det var aningen knepigt när jag skulle vrida på bollen när jag fäste dukarna, då var det ett par stycken som inte ville sitta fast utan lossnade hela tiden. Men till slut fick jag fast alla. Den här lampan har ju blivit ett väldigt populärt do-it-yourself-projekt här inom bloggvärlden och vissa använder tapetklister och andra trälim som jag använde. Vissa kör på badbollar andra på stora ballonger men personligen tror jag mer på att klä in en badboll än en ballong. Badbollar är ju först och främst stabilare och formen på dem blir mycket rundare än om man jämför med ballonger som har en tendens att bli päronformade. Men det spelar kanske inte så stor roll. Nu är det i vilket fall som helst bara att vänta på att limmet ska torka och hoppas på att den håller ihop även när jag tagit ur badbollen!


Tidsfördriv

Ibland när jag har tråkigt slänger jag ihop en kaka och skjutsar in den i ugnen. Men ibland händer det att jag stoppar in andra saker i ugnen, som nu ikväll. Ibland känns väntan himla lång när man inte sett sin kära på hela dagen så därför var jag ju tvungen att göra något så tiden går fortare.

Vi har ett tag varit på jakt efter en snygg retro vinylspelare och en vecka sen eller två så hittade jag precis en sådan som jag ville ha, från 70-talet med träbotten och allt. Det var bara det att när vi skulle starta den så sa det bara "Poff!" och så kom det rök ur den. Typiskt. Men så går det ibland med gamla apparater, så nu står vi på ruta ett igen i sökandet av vinylspelare. Hur som helst så fanns där med en LP-skiva som satt i och när jag nu inte har någon användning för skivan som för övrigt var repigare än repigast så tänkte jag att jag kan testa att göra en sån där vinylskål av den. Sagt och gjort, skjuts in i ugnen på 100 grader och så när den började sjunka ihop över skålen den låg på så tog jag ut och formade den. Det gick himla fort för den att stelna så jag fick lägga in den i ugnen igen ett par gånger för att mjukna upp den på nytt innan jag blev nöjd med formen. Men annars lätt som en plätt och snabbt gick det.


Ganska så snyggt faktiskt. Får köpa lite billiga LP-skivor på loppis sen så jag kan göra fler skålar.

Tager-vad-man-haver-middag!

Vad jag har kommit på är att väldigt ofta är det improvisations matlagning av det man råkar ha hemma i kylen som blir allra godast. Sambon är inte hemma än så jag fick käka själv. Jag tinade upp en kycklingfilé som jag fyllde med crème bonjour vitlök. Den fick sedan ligga och puttra i en skvätt vatten i stekpannan tillsammans med en pressad vitlöksklyfta (vitlök kan man aldrig få för mycket av). När den började bli klar slängde jag på ett par skivor mozarellaost uppepå som fick smälta. Så var klycklingen klar, i skyn som var kvar i stekpannan klickade jag ner lite mer Crème bonjour och en skvätt grädde, det fick puttra en liten stund innan jag hällde på såsen över kycklingen. Detta serverade jag tillsammans med en tomat- och mozarellasallad. Mums filibabba och LCHF-smurfarna skuttar glädjeskutt!

Här skulle det då passa ypperligt med en aptitretande bild på min goda mat men nu är fallet så att jag var för hungrig för att hinna ta kort på maten innan jag smaskade i mig den. :P Men jag hatar inlägg utan bilder så jag får väl bjuda på något annat istället. Och när man inte vet vad man ska lägga upp för bild passar det alltid utmärkt med en söt kattbild.


Så här får ni Pär, eller Pelle som är hans riktiga namn ;)

Fast och andra sidan, om man ser rubriken "Tager-vad-man-haver-middag!" och associerar det med bilden kanske man tror att jag tillagar mina katter när jag inte har något annat att tillgå? Det vore ju knasigt, men så får det vara nu. =P

Smygtitt på kök och sovrum!

Det börjar sakta men säkert att likna ett litet hem i nya lägenheten. Sovrummet har blivit ett favoritrum utseendemässigt och strax därefter kommet köket med sina härliga färger. Vardagsrummet är minst färdig och mest rörigt, där saknas fortfarande soffa och kartonger och prylar som ännu inte hittat till sina platser får stå längs väggarna så länge. Men jag tänkte visa er några små delar och hörn som börjar bli färdiga.


Voilà, mitt kök, eller ja bänkutrymmet i alla fall.


Pastellfärgerna får regera även detta kök. Här ser ni min tjusiga rullvagn från IKEA som jag till slut lyckades få tag i och min kära matta som mormor vävt åt mig får såklart bo även på detta golv.


På bänkarna får mina finaste teburkar synas, lite flaskor och en tjusig bricka.


Så till vårt vackra sovrum! Älskar de ljusgröna tapeterna!


Spegel, spegel på väggen där, säg vilken spegel som vackrast i landet är? Svar: denna! Den skulle kosta 700 spänn men var nedsatt till 300, det är nog bästa köpet på länge. Älskar. Den.


Vitt, lila och grönt, ljuvlig kombo.

Lördagsloppis

Tanken var att vi idag skulle ta en tripp till Fagersta, gå på loppis och sedan titta på Hammerfall som spelar på Brukshotellet där ikväll. Tyvärr blev det inte Fagersta då Sötnosen inte riktigt mådde bra. Men vi hann i alla fall med en av loppisarna vi hade planerat in, nämligen på Väsby Kungsgård här i Sala. Storleksmässigt var loppisen lite av en besvikelse men några små godbitar fanns där ändå.


Denna ljuvliga burk kunde jag såklart inte låta bli att vrida och vända på, den fick även följa med mig hem. :)


Sedan hittade jag på dessa ramar för ynka en femma styck. De kan säkert bli något fint av dem med lite färg och så.

Produktiv dag!

Idag tänker jag ge mig själv en klapp på axeln för att jag har varit så duktig. Började dagen med att diska och plocka lite i lägenheten innan jag tog bilen ut till Lungbo. Jag såg till att med hjälp av pappa få ett lagom stort hål borrat i mitten på kopparformen, sen fäste jag urverket och visarna så nu är köksklockan klar och tro det eller ej men den fungerar också!

Efter lunchen tänkte jag att jag skulle få med mig mamma ut på en promenad men hon skulle klippa gräset innan regnet kom. Då kom jag på att jag kunde ju ta och testa min kondis istället så jag drog på mig löpardojjorna. Nåväl inte riktigt löpning blev det men jag överträffade verkligen mina förväntningar. Jag joggade 3 km i sträck, vilket jag är mycket nöjd med då det kanske var ett år sedan jag sprang regelbundet senast, dessutom hade jag några kilo mer att bära på nu än då. Men de kilona ska bort. Punkt.

Därefter lekte jag sakletare i källarn och i gamla stugan efter saker att ta vara på eller pyssla med. Jag fann en gammal ram, vilket faktiskt var en av sakerna jag kikade lite extra efter. På baksidan av ramen fäste jag hönsnät med hjälp av en häftpistol. Och vad den ska användas till får ni se här nedan.


Såhär tjusig blev min klocka! Nu ska den bara upp på väggen i köket tillsammas med de andra formerna.


Ta da! En smyckesdisplay för örhängen!


Jag kan ju dessutom skryta om att majoriteten av örhängena på denna har jag tillverkat själv. ^^


Glad över att jag inte bara hittade nån tråkig gamal ram utan faktiskt en ganska fin ram ändå. :)

En liten present..

 

Denna tidning hittade jag idag på mitt hallgolv bland all tråkig reklam som hade trillat in genom brevinkastet. Min snälla mamma har nämligen köpt en prenumeration på Hus&Hem Retro, som är en alldeles ny tidning och som min mamma tänkte att jag alla gånger skulle tycka om. Det tror jag med! Titta bara vad som väntar mig i denna: Retroguide för loppisar, butiker och kaféer i kära Paris! Nog för att det lär dröja ett tag innan jag kommer dit igen men detta verkar vara en tidning helt i min smak.

 

Tack Mamma!


Kosläpp!

Här kommer en drös med bilder på glada kossor som äntligen får komma ut i det gröna! Så härligt att se dem skutta omkring och göra lyckliga krumsprång i hagen, stångas med varandra och smaka på det färska gräset. Det är vid sånna tillfällen jag verkligen saknar kossorna vi hade på gården när jag var liten. Min kära Gammel Runa och Lill Runa, Saga, Nelka, Maj-ros, Malin och många fler.

Jag och min lillasyster besökte nämligen Ösby Naturbruksgymnasium idag som hade öppet hus, det är förresten här som min Jocke jobbar så vi passade även på att hälsa på honom på jobbet. Inte för att det var en vanlig dag på jobbet för honom idag direkt, han befann sig i fågelhuset som "värd" eller "svara-på-frågor-snubbe" medan vi hejjade på honom.

Varsågod; bilder:


Jag testade hur mycket ström det var i stänglset, eller åtminstone så låtsas jag att jag gör det.


Här kommer de springandes och skuttandes, härligt med frisk luft och grönt gräs.


Få sträcka ordentligt på benen efter en lång vinter


Och göra ett litet krumsprång här och var


Stanna till ett tag vid ett träd



Och bara njuta av att få vara utomhus igen


Hälsa på varandra måste man ju också göra


Mingla lite grann och ta en tugga lite då och då


Är inte gräset liite grönare på andra sida mån tro?


Bufflas, stångas och busas hör ju också till..


..eller klättra och klänga på varandra


Att dra in doften av vår och denna dag även regn i näsborrarna


Och hälsa lite på alla människor som står och betraktar dem.


Men bäst av allt är kanske att få smaka på det alldeles nya, gröna och saftiga gräset?


En syster-yster


Sedan gick vi vidare och fann denna bedårande varelse


Som jag bara ville knalla iväg hem med


Dessa sötingar kan bokstavligen säga att de använder sig av uttrycket "att kika under lugg". Här kliade det visst lite bakom örat också.


Vi hälsade även på dessa små grymtande filurer.


Så mysigt att bli sniffad på handen av deras blöta, mjuka nosar.

Sammanfattningsvis en trevlig dag bortsett från lera och himla opraktiskt och korkat val av skor. Converse är icke att rekomendera en lite smått regnig dag på en bondgård. Bonnatösen i mig får ju skämmas lite grann nästan. Måste skaffa ett par färgglada fina gummistövlar att strutta omkring i lera med. Nej nu ska jag umgås lite mer med syster Sofia.

Puss!

En liten beställning..

Jag skulle beställa delar på slojd-detaljer.se till min kopparfatsklocka som jag tänkte tillverka och när jag hade klickat i snygga metallvisare och ett stycke urverk i kundkorgen kikade jag på lite andra skojigheter på sidan. Det finns hur mycket som helst vill jag lova och det vore lögn att påstå att jag hade något emot att man måste handla för 300 kr för att få göra en beställning. Detta klickade jag hem:


- Svarta metallvisare till min klocka
- Urverk till klocka
- Griffeltavlefärg
- Rörpärlor till pärlplattor (hink med 8000 st)
- Träpärlor (förp med 500 pärlor)

Jag har idéer till alltihopa. Har länge varit sugen på att måla saker med griffelfärg. Typ hitta en snygg ram och sätta in en skiva som jag målat med griffelfärgen, vipps har man en tavla att skriva söta meddelanden, kom-ihåg-saker, ordspråk eller rita något puttinuttigt på. Träpärlorna har jag lampskärmsvisioner för. Och rörpärlorna tänker göra finfina pärlplattefigurer av såklart.


Inspiration till pärllampan som jag klurar på. Källorna till bilderna finns här.

Redig bonnatös med vårkänslor!

Tänkte visa en kaskad av bilder från när jag var i Lungbo igår för att lära upp mig till en redig bonnatös. Att harva är det jag snackar om. Och hjälpa far min med vårbruket när inte farfar längre orkar med det. Knappt två timmar med observation och upplärning innan han säger "Nu lär jag hem och fortsätta med sådden men du fixar det här va?" Så blev jag lämnad åt mitt öde, ensam på åkern med traktor och harv. Men det gick fina fisken och roligt var det.

 

Passade även på att krypa omkring i bäckkanten och plåta vitsippor och kabbelekor med kameran min. En tur till bäverdammen hann jag också med. Tyvärr fick jag höra att sommarstugsgrannen har skjutit en av bävrarna. :( När jag såg hur mycket bäcken har tagit skada av dem förstod jag dock att det kanske var bra ändå, fast med sorg i hjärtat. Vill så gärna se en av de fascinerande små djuren med platt svans.

 

Vitsippan ute i backarna står, niger och säger att nu är det vår..

 

Vackra kabbelekor.

 

När jag var liten fick jag alltid höra att man fick vårtor när man plockade dessa blommor men jag har kommit fram till att det bara är hittepå för att barnen inte ska trilla i bäcken/ån vid försök att plocka dem.


 

Sötkottar

 

En liten peek in i den förfallna jordkällaren, svartvitt för lite kuslig stämning.

 

 

Inte svårt att se vem som varit framme här..

 

Man kan verkligen säga att det är något liite mindre vatten nu än i höstas när jag var här sist

 

Fortfarande sjukt fascinerande bygge

 

En riktigt häftig sten har tittat fram nu när det knappt finns någe vatten kvar i bäcken. Vore intressant att veta vad som gjort dessa ådror i stenen. vatten, inlandsis?

 

 

 

Detta är ju ett konsverk man nästan skulle ta vara på, vore läckert om man kunde göra något av en fin bävergnad träbit som denna.

 

Min kompanjon ute på åkern.

 

Ta da! Titta så fint jag gjort, noggrant och prydligt!

 

Allt detta har jag harvat! *stolt*

 

Så avslutar vi denna bildkaskad med en bild på mina stövlar när jag sitter på trappen och väntar på mamma.


Home, sweet home

Det har varit några röriga dagar här nu. I tisdags fyllde vi släpvagen med de sista som var kvar i förra lägenheten och sade sedan adjö till den och lämnade nycklarna. Sedan tog vi bilen med släpet till Lungbo och övernattade hos min familj. Dagen därpå hämtade vi nycklarna till vårat nya hem här framöver. Det var sannerligen en angenäm känsla när vi öppnade dörren och spanade in nya lyan. Man hade ju glömt bort lite sedan vi var på visingen, till exempel hur fantastiskt fina ljusgröna, randiga tapeter det var i sovrummet.

Sedan kom den jobbiga biten. Att släpa upp alla saker för alla trappor till tredje våningen. My god vilken träningsvärk jag har genomlidit. Men nu är det mesta förrutom några kartonger på plats och allt känns väldans fint. Det känns som att det kommer att bli hemma här. Mer än förra lägenheten där vi hela tiden kände oss mer eller mindre som inneboende eftersom vi hyrde i andra hand.

Vi har redan börjat på med storshoppigen av nödvändigheter och andra mindre nödvändiga finheter till lägenheten. Det är så himla skojj att köpa fina saker till hemmet. Dyrt men roligt. Bilder på lägenheten tänker jag visa är vi börjar få ordning men jag kan visa ett par prylar som råkade hamna i shoppingbagen.


Kanske inte det mest nödvändiga men visst måste man ha en helfigursspegel. Och jag blev genast kär i denna vita med massa snirklar och krumilurer på ramen. Att den var nedsatt från 699 spänn till 300 gjorde att jag bara var tvungen att ha den. Bilden gör den verkligen inte rättvisa, man ser inte alla detaljer ordentligt.


Gardinstänger var ju faktiskt nödvändiga eftersom vi inte hade några, då fick det bli dessa tjusiga som matchar spegeln himla bra.


Idag gjorde mamma mig massor av glad. Hon skulle skjutsa min broder till Uppsala där han bor och då passade hon på att kika in på Ikea där för att se om denna underbaring råkade finnas kvar. Förra veckan fanns nämligen bara sex ynka vagnar kvar i hela landet och de fanns i Uppsala och nu visade det sig att det fanns TRE kvar när mamma var inne idag så hon köpte en till mig! Glad, gladare gladast.

Jag måste förresten ta och brilljera lite grann. Jag klarade av att köra pappas stora pick-up MED stor släpvagn efter helt själv under hela flytten och jag gjorde det exemplariskt. Jag tycker åtminstone att det förtjänar många klappar på axeln med take på att jag aldrig hade kört med släp innan. :)

RSS 2.0