Första advent..

..och den mysigaste tiden på året har officiellt startat - väntan på och förberedelserna inför jul. Tänt första ljuset i staken idag, adventstädat på rummet, satt upp adventstjärnan och gjort lite julbakning till Peter Jöbacks julskiva. Det är mys på hög nivå. Grannarna kom över på glögg igår och då testade vi Blossas årets glögg med smak av saffran och den var mycket godare än jag trodde, riktigt okej var den. Man blir ju lite nyfiken på att testa olika sorter när man hänger på Systemet dagarna i ända och plockar fram alkoholhaltiga drycker av alla dess slag. :P Hur som helst har äntligen glöggsäsongen startat, glögg, glögg, mera GLÖGG.<3

Nu sitter jag och stickar lite på en matchande mössa till min gröna halsduk/krage jag stickade för ett tag sen. Har testat mig fram med ett eget mönster, fått gjort om ett par gånger men nu hoppas jag på att det blir bra. Men det återstår att se.

Hjärtat mitt har köpt systemkamera och jag verkar ha blivit det självfallna paparazziobjektet. Igår tog vi lite mysiga vinterbilder som jag tänkte dela med mig av.
I can do magic with my hands. Helt oredigerad bild. Riktigt häftig blev den tycker jag!


En glad Vikky som är snäll efter massa pepparkakor.


En söt Jimmy :)


Ingen vinterbild men tog med den iaf för jag gillade den skarp. Jag hoppade runt och dansade i hallen :)


Glad Advent alla människor, kom ihåg att äta massa pepparkakor. Det blir man snäll av! :) Fast jag har kommit fram till att man blir ännu mer snäll av att äta pepparkaksdeg, för snäll-ämnet i pepparkakorna reduceras till ungefär 50% av den totala snällmängden i ugnen! Kom dock ihåg att den vanligaste biverkningen av pepparkaksdeg är magont och det kan man bli gnällig av, så man ska vara försiktig med hur mycket snällhet man intar åt gången!

första kross - riktig systembolagare!

Idag hände det jag inte sett fram emot men som alla kollegorna väntat på. Min första kross. Jag frontade rödvinsflaskor och märkte inte ens när jag råkade stöta till en flaska på kanten. Jag hörde kraschen och med fasa tittade jag ner på röran av glas och vin på golver. Så hörde jag hur kollegorna i butiken hurrade och menade att jag äntligen gjort min första kross - som de visste skulle komma förr eller senare. Det händer alla men jag hyste en förhoppning om att jag skulle klara mig undan det under min praktik på Systemet. Men icke sa Nicke. Det var bara att sopa upp glaset och moppa upp vinet och så hemskt var det inte egentligen. Jag är bara glad att det inte var en låda med Lagavulin eller någon annan svindyr whiskey *peppar peppar, ta i trä, ta i trä*. Nu fick jag höra att jag äntligen var en riktig systembolagare.

Har fått börja med kassa-arbete också och det går bättre och bättre, första gången blev det lite vimsigt och mycket att hålla koll på. Men nu vet jag vad jag ska hålla koll på innan så det flyter på rätt bra. Satt en timme idag under rusningen och det flöt på utan några större missöden. Jag trivs och kan verkligen tänka mig att bli en systembolagare på riktigt. Skulle inte vara helt fel att jobba där i Sala eftersom gänget är hur bra som helst, skojjfriska, trevliga och pedagogiska. Toppen. :) Dessutom vill de att jag ska vara med på deras möten, vilket känns lite som att dom räknar med mig i gänget, smickrande indeed. :)

Trevlig helg :)

Flera bollar i luften

Man kan gå arbetslös flera månader utan någon framgång över huvud taget men när något väl händer på jobbfronten då tycks det alltid hända massa saker på en gång. Förraförra veckan blev det två intervjuer samma vecka, på SHE (Sala-Heby Energi) angående en timanställning som växeltelefonist och på Systembolaget för praktik. Nu har jag nästan gjort min första vecka på Systemet och jag har även fått positivt besked från SHE. Min förhoppning är att jag ska kunna kombinera praktik och en timanställning på SHE. Jag väntar just nu på att få besked om när utbildningen som växeltelefonist ska dra igång. Ska bli skojj.

På Systemet har det gått riktigt bra, jag känner att jag börjar komma in i det lite grann och timmarna flyger iväg. Dock är jag väldigt slut när jag kommer hem och jag ser fram emot helgen då jag kan vila kroppen och hjärnan (som är fullproppad av information och vinsorter). Jag tror på detta, det kan bli bra. Förhoppningsvis kan det leda till jobb i framtiden också, om inte i Sala så kanske i någon annan stad. :)

Detta är väl en liten förklaring till att jag inte har skrivit på länge. Förhoppningsvis blir det lite mer uppdaterat när julstöket drar igång på allvar. Då blir det massa pyssel och bakning! Gjorde lussekatter igår på tal om jul och bakning, mys mys. Drog igång bästa julskivan också, lite tjuvstart kanske men julmusik hör till lussebak. :)

Jag vill ha glögg och pepparkakor med ädelost!

börjar lite smått med julpysslet..

Det är vitt i gräset av frost. Andedräkten bildar små moln i den friska luften och kylan biter kinderna rosiga. Det är november. Vinter och julstämningen börjar komma krypandes i luften. Och jag känner att jag snart inte kan vänta längre, jag vill äta pepparkakor med ädelost, dricka glögg, baka massa juliga kakor och godis och bara julpyssla massa!

Idag kände jag för att leka lite med lera och fick inspiration från tre små lertomtar jag gjorde förra året. Denna gång blev det ett par Tomtenisse-örhängen. :) Dessutom blev det två par Mushroom-örhängen, som denna gången inte blev brända. Kommer nog göra mer tomtepyssel i lera en annan dag, när julstämningen slagit in på allvar, har lite idéer i skallen som jag ska testa.


Tre små nissar jag gjorde förra året


Tomtenisse-örhängen!


Ej misslyckade Mushroom-örhängen

Tårtkalas på pojkväns födelsedag :)

Igår fyllde min Jimmy år därför firade vi med massa tårta! Smörgåstårta och Schwarzwaldtårta, det blir tårta på tårta det (haha, observera mitt dåliga ordskämt!). Hur som helst, tårta var det. I onsdagskväll började vi med smörgåstårtan, det blidde en massa geggamojjande med leverpastej, bostongurka, mjukost, crème fraiche med mera. Den blev mycket god, trots att det inte var min farmor som gjorde den. ;) Sen så var jag modig nog (kanske lite övermodigt till och med) att föreslå att vi skulle baka en egen schwarzwaldtårta, jag ville bevisa att en hemmagjord helt enkelt måste vara godare än en köpt. Det gick ju bra, ända till vi skulle lossa på marängbottnarna. Då trodde jag ett tag att jag skulle börja storgråta och att det skulle bli pannkaka av alltihop. Vi båda kände för att ge upp och gå och lägga oss i sängen och tjura men vi bet ihop. Och efter många om och men fick vi loss bottnarna, lite trasiga och kantstötta men dugliga. Sedan när vi penslat på smält blockchoklad på dem och ställt dom ute ett tag hade dom stelnat och blev riktigt bra. Resten av tårtbaket gick som planerat och faktum är att det var bottnarna som blev godast på tårtan. Och den blev godare än en köpetårta! :)

Receptet jag använde på Schwarzwaldtårtan (Jag vet inte om jag rekomenderar det då jag påstår att det var receptets fel att bottnarna blev lite knasiga):
http://www.recept.nu/1.133561/per_morberg/kakor_tartor/schwarzwaldtartaSmörgåstårtan


Schwarzwaldtårtan

RSS 2.0