Favoritläsken i öronen? :)

För ett tag sen var jag ute och rotade i min och mina syskons gamla kapsylsamling som av någon anledning (men tur för min del) fortfarande ligger ute i "gamla stugan" och skräpar. Jag tänkte att jag kunde göra något roligt pyssel av dom. Och nu har jag gjort kapsylörhängen. Jag försökte hitta gamla märken som ger lite retrokänsla över örhängena. Finns Jaffa längre btw? Älskar den gröna med citronen, men har ingen aning om vilken dricka den kommit från. Vad tycks? :)







Jag började städa på mitt rum. Jag skulle gå ut i gamla stugan för att leta efter en glasram att sätta in min Cooper-affisch i som jag tjuvade från en container (den satt på containern, den låg inte innuti) i Stockholm efter konserten på Grönan, men det slutade med att jag satte mig ute med den stora kapsyllådan och letade fler snygga kapsyler. Gillar verkligen de gamla Jaffa-kapsylerna och jag hittade fler gröna med citroner och lite annat smått och gott. Det lustiga är att bland hundratals kapsyler hittade jag inte en enda Coca Cola, HA! Det var lite lustigt tycker jag och bra eftersom jag ogillar det korrupta äckelföretaget som snor kopiösa mängder vatten (det går åt tre liter vatten i tillverkningsprocessen för en liter Coca Cola) från områden i världen som inte har tillräckligt för att släcka törsten på sin egen befolkning. För att sedan sälja läskeblasken billigare än dricksvattnet kostar. Hur går det ihop egentligen kan man ju undra?





Flygande havre


Vanlig havre


Flyghavre

Okej, nu syntes skillnaden lite mer än jag tänkt mig. Det är ett litet havrestrå jag tog kort på och ett rejält flyghavrestrå. Men trots att det finns tydliga skillnader (flyghavrestråna är generellt högre, glesare och fröna är svarta och ser lite annorlunda ut) så kanske ni förstår att det krävs en del skills för att utskilja helst vartenda flyghavrestrå på en havreåker? Jag, mamma och pappa var nyss ute och plockade. På en kornåker dock men det krävs skills ändå. ;) Vi hittade en del strån men inte alltför många, gudskelov. Jag tycker det är rätt mysigt att vara ute och ströva på åkrarna och spana efter de små rackarna. Idag var det dock väldigt kvavt och svetten rann, men ändå.

Undrar om jag ska ta och pyssla ihop lite örhängen nu på min lediga dag. Jag känner för att fippla med något.

Vikky och Chibi i blåbärsskogen

I lördag satte jag och Chibi upp på hans moppe med hink och bärplockare i högsta hugg och puttrade iväg på den stackars moppen. Vi tänkte plocka lite blåbär så att det räckte till att göra en paj och mumsa på till kvällen. men tio-litershinken blev lite drygt halvfull på knappt en timme. Så det blev väl en 5 liter blåbär i alla fall. Det fanns hav av blåbär, men i den kvava värmen blev flugorna jättejobbiga så vi nöjde oss med dom literna. Jag var på bushumör och överraskade Chibi med att kladda in blåbär i ansiktet på honom. Jag fick igen, med råge. Inte bara blev jag blå i ansiktet så det såg ut som jag fått tyfus utan därefter genomdränkt av vattnet som egentligen var till för att drickas men vattenkrig med vattenflaskorna var roligare. Sen blev det blåbär, mjölk och grädde till kvällsmat och blåbärspaj till efterrätt. Kan det bli mycket bättre? ^^



Två veckor kvar..

..tills jag, min familj och min kusins familj åker till landet där män bär kjol och man klunkar whiskey. Scotland baby! Vi ska besöka Inverness som är huvudbasen kan man säga i världens underbaraste bokserie; Outlander. Den handlar om den laglösa skotten Jamie Fraser och hans Sassenach Claire som ursprungligen är från 1900-talet men råkar resa i tiden genom en kluven, magisk sten vid Craigh na dun och hamnar i ett krigshärgat Skottland på 1700-talet. Världens bästa, läs! Hur som helst kommer vi förhoppningsvis besöka platser som finns med i böckerna, Culloden moor och Fort Williams bland annat, hoppas hoppas. Loch ness finns självklart också på reseplanen och sen åka en sväng till Islay och prova lite whiskey. Skojj ska're bli!


Raja!



Våran bortskämda lilla prinsessa Raja har kommit hem från ett par veckors semester från kattgrabbarna Findus och Pelle. :) Nu ska här fjäskas till tusen för att lilla damen ska vara nöjd. Älskade kissemiss.

Virkade spetsörhängen à la Vikky

Nu har jag köpt hem lite smyckesmaterial så nu har jag satt i krokar i de påbörjade virkade örhängena jag visade halvfärdiga förut. Dessutom har jag virkat lite till och fler örhängen är på G. Dessa är dom som är helt färdiga. I lööööv them, jag är har blivit helt kär i virkade örhängen i den här stilen. Inte för att skryta men jag tycker dom är helt gorgeous.






Me and you, and you and me
No matter how they toss the dice, it had to be
The only one for me is you, and you for me


Du gör mig hel Joachim


Oväderssysselsättning

Det enda jag kan tycka är positivt med åskan är att man får en liten ofrånkomlig paus från internet och tekniska prylar. Eller ja, inte nödvändigtvis ofrånkomlig men här hemma är det i alla fall så. Då åker sladdarna ur och idag plockade jag fram lite garn och virknålen istället. Jag testade att göra två par virkade örhängen. De saknar själva örkrokarna än så länge, jag får se till att införskaffa ett lager sånna också. Vad tror ni? Kommer dessa bli fina som örhängen? Jag kommer nog göra något mer med det andra paret också, sätta dit några pärlor på dom med eller så.





I familjen Olssons trädgård.

Det slog mig igår när jag gick ut för att lägga mig och sola en sväng efter jobbet vilka vackra blommor vi har i trädgården. Så idag plockade jag fram kameran och gick ut och fotade lite grann runt om i trädgården och resten av gården. Här kommer därför en liten kaskad av bilder. ^^



En lie som står lutad mot rosenbusken känns lite som något kärlek-död budskaps aktigt. Undrar vem som ställt den så. =P


Dessa vackra blommor som inspirerade mig till att plocka fram kameran.


Svarta vinbär. <3


Ser inte vår gamla charmiga och rostiga traktor med omaka däck ut som den är tagen ur filmen Cars och som den skulle vakna till liv vilken sekund som helst?


En katten Findus som ligger och gosar i värmen. ^^


Jag funderar starkt på att investera i en systemkamera efter sommaren när jag fått massa lön. =)

Vardagskraffs

Jag känner för att skriva ett inlägg det har ju inte blivit av så mycket senaste tiden. Tråkigt nog har jag inget bättre att komma med än vardagliga uppdateringar då jag jobbar nästan varje dag. En sak jag undrar är varför det är dåligt väder de få dagar jag är ledig och skinande sol och massa varmt när jag jobbar? Inte okej. Men jag ska inte klaga, jag gjorde 18 dagar i juni och det kommer knappast bli färre i juli så det lär väl bli en del stålar.

Jag är pysselsugen, men får inte riktigt tidgen att räcka till tyvärr. Tråkigt när det finns så mycket skojj att pyssla med på sommaren. Som att gegga med betong utomhus, kanske göra potpurri eller annat skojjsigt med blommor. Något jag alltid velat testa igen sen jag gjorde det på lekis är att färga garner och tyger med växter. Det kom jag på nu när jag funderade över vad för mer roligt man kan pyssla med som lämpar sig för just sommaren. Det måste jag påminna mig själv om att ta mig tid att göra när jag får lite ledigt sen. =) Men att pyssla har inte direkt varit prio ett när jag har haft ledigt, för på första plats kommer såklart mon petit ami, Chiiibi.

Detta blev kanske ett väldigt tråkigt inlägg. Önskar jag hade något bättre att komma med och gärna då något kreativt och inspirativt eftersom det är lite mitt syfte med bloggen. Men det kommer, det kommer. Har lite vaga planera på att börja sälja lite prylar till hösten. Låter det som en bra idé? Jag har haft folk förut som frågat mig varför jag inte säljer mina smycken och andra små prylar som jag gör. Mitt problem är att jag skulle tröttna fort vid "masstillverkning" av saker. Men att göra ett par smycken eller vad det nu är i varje design borde funka ypperligt. Vi får se hur det blir =)









Någon som skulle vara intresserad av att bli ägare av smycken liknande dessa som jag gjort?

Alice Cooper

I måndags på Gröna Lund var det andra gången jag såg denna rocklegend live. Första gången var i Västerås under turnén Theatre of Death 2009. Det var i särklass den bästa konsert jag varit på - fram tills i måndags, då var det ännu bättre. Det var tjockt med folk och det var fullt ös. Jag fattar inte hur 67-åringen orkar men han har verkligen enorm energi under hela konserten, rockfarfar´n is still going strong! Gillioutinen var självfallet med även denna gång, jag undrar hur många gånger den mannen har tappat huvudet på scen. En pytonorm hade han runt halsen ett tag, han dansade omkring hejvilt med en docka och han var även Frankenstein som väckte upp sitt monster (ett gigantiskt frankenstein-monster som for omkring på scenen). Han gör verkligen show av sina konserter och han gör det grymt bra.

 

 



Feed My Frankenstein live på Grönan. Lite halvkass kvalitet men jaja. Ber om ursäkt på min pojkväns vägnar att han av någon anledning vred på kameran mitt upp i alltihopa. ;P

Itadakimasu!

Mina fina nigiri sushi. ^^

smaaaskens

Chibis utsökta maki-rullar. ^^

 

Jag och min älskling provade på och laga sushi för första gången idag. Den första, men definitivt inte den sista. Resultatet blev överraskande bra. Den råa laxen nästan smälte i munnen, om nom nom. ^^ Det tog ett par timmar bara men det var mödan värt.


RSS 2.0