Sääälen

Är hemma nu efter en helg i Sälen med Kedert. Aoouuuch vilken träningsvärk jag har och eftersom jag tidigare inte har stått på ett par slalomskidor så plågas jag dessutom av blåmärken. Min stackars kropp! Men efter många vurpor gick det rätt så bra i alla fall och det blev mycket skojjigt när det gick bra. :)

Vi bodde trevligt i en liten lägenhet på fjällhotellet i Tandådalen. Men åkte mest skidor på Hundfjället, med tanke på alla braiga lätta backar som finns där. Asgod mat, ena kvällen käkade vi grillbuffé med chokladfondue efteråt. Mumms :) Poolarium nedanför hotellet med bubbelpool, skönt för en ömmande kropp<3 After-ski. Jäger smakar bajs men det hör faktiskt ju till. En Frozen Mojito däremot, det var grejjor det. Smaskens:)

Nu är jag trött och orkar inte skriva mer, ska upp med tuppen i morrn och och tillbringa dagen på Systembolaget. 

CiaoDå var man uppe.. men så skulle man visst ner sen igen :ODet är lätt att se kaxig ut, men om man känner sig så kaxig är en annan sak.. ;)

Min mössa! :)

Idag orkade jag fixa ett par bilder på mössan jag blev klar med igår. Den är stickad på vanliga stickor, först resår och därefter mosstickning. Sedan drog jag ihop maskorna när jag blev nöjd med längden och slutligen sydde jag ihop den.  Kommer dock inte ihåg antalet maskor jag började med eller hur många maskor jag ökade ut med när jag började mosstickningen, annars hade jag skrivit en lite mer detaljerad beskrivning. Blev nöjd med den hur som helst. :)

 

Blixten tyckte att den gröna färgen skulle bli mycket skrikigare än den är i verkligheten. Den är inte så snorgrön..

 

..inte heller blev detta bra då det blev så mörkt och suddigt. Men färgen ser åtminstone bättre ut förutom att den inte är så gråaktig. Ett mellanting mellan färgen på denna och föregående bild ska det vara. Här har jag båda mina skapelser på mig :)
Uppifrån

projekt mössa - avklarad!

I fredags tog jag äntligen tag i att köpa garn till min påbörjade mössa som legat halvfärdig sedan innan jul, en matchande mössa till den gröna halsduken jag stickade tidigare. Och nu är den äntligen färdigstickad, ihopsydd och klar! Dessutom blev den mer lyckad än jag tänkt mig! Det är roligt att improvisera fram ett mönster när resultatet blir bra, annars är det inte så kul när man misslyckas och måste repa upp all möda man lagt ner. Bild på mössan får komma upp i morgon eller så när jag ser lite mer respektabel ut och orkar leka mössmodell. Måste ju göra min mössa rättvisa nu när den blev så fin. :)

Mössan hör till denna halsduk och är även den stickad med resår- och mosstickning.


Tidigare  i veckan satt jag och glodde massor på http://smyckestillbehor.se och gjorde en impulsorder med massa smyckesdelar att pyssla med. Allt detta fick jag för runt 130 riksdaler (inkl. frakt, mycket bra pris!):
  • Kulkedja silver (1m)
  • Kulkedja svart (1m)
  • 10 st. lås till kulkedjorna
  • 10 st. öronstickor med platta (till att göra örhängen)
  • 10 st. pluppar till örhängena
  • Halsbandsberlock i antikguldfärg
  • 1 cabochon (till bildsmycken)
  • 1 liten tub med Diamond Glaze lim (till bildsmycken)
Hade tänkt prova på och göra lite bildsmycken, det blir så himla läckert tycker jag. Om jag infattar en bild i den berlocken jag köpt och sedan kluttar på ett lager med diamond glazen så kommer det se ut som en hinna av glas över bilden. Tjusigt värre. Istället för att stryka på limmet kan man också fästa en cabochon över bilden, en rundad glassten med förstorande effekt. Grymt läckert. Undrar om det är lika enkelt som det låter, det återstår att se.

Dessutom har jag fått mormors gamla knapplåda, rena rama skattkistan ju! Där finns nog massa skojjiga och fina gamla knappar att göra roliga smycken och annat av! :)

P.S. Jag är nyfärgad i håret, rött, rött, rött <3 D.S.

Hejdå!

 


"Välkommen till Sala kommun.."

Om man nu skulle ringa till Sala kommuns växel, SHE, Silvergruvan, Sätra brunn osv så kan det numera hända att man får höra min röst i andra änden av luren. Första av två veckors upplärning som växeltelefonist hos Sala-Heby energi är nu gjord. Paniken vid första intrycket har nu lagt sig och jag känner mig relativt samlad när jag lyfter på luren (inte bokstavligen dårå efter som jag inte lyfter på någon lur utan har headset). :P Men detta ska nog också gå bra så fort allt har sjukit in i min stackars skalle. Dagarna är skapligt fullspeckade nu med halva dagen som "Bibbban" på systemet (det vackra smeknamn min chef givit mig) och halva dagen som växeltelefonist. Detta är då anledningen till att det är väldigt dåligt med uppdateringen här. Hinner inte riktigt med att sysselsätta mitt pyssliga jag just nu, trots att jag har en hel del idéer i huvudet. Nu när julsäsongen är över och alla klädkedjor börjar komma ut med vår/sommar kollektionerna längtar man genast efter varmare tider och får massa inspiration till att tillverka nya accessoarer till den kommande våren och sommaren. Men när praktiken på systemet är över kanske jag får för mycket tid tid sånt.. vem vet. Det är lite synd att man antingen inte har tid alls eller alldeles för mycket tid

Min telefonistkollega sitter och stickar samtidigt som hon kopplar samtal (hur i hela friden man nu lyckas ha fokus på båda sakerna samtidigt övergår mitt förstånd) men det kliar lite i fingrarna när jag sitter och ser på. Ska nog ta med mig en stickning själv som jag kan pilla med medan det är lugnt. Fick en bok om stickning i julklapp och det är lite olika mer avancerade tekniker där jag är sugen att lära mig. :)

XOXO Vixx

tvåtusenelva

Då hör år 2010 till det förgångna nu då. Det har bitvis varit ett händelserikt år med många oväntade och spontana erfarenheter. Tillbringat en fjärdedel av året mitt ute på Hardangervidda i Norge. Det var med kort varsel som jag blev ditskickad första gången i mars då jag fick telefonsamtalet på torsdagen, satt på bussen mot Oslo redan på söndagsnatten och tillbringade följande fyra veckor där. Sedan kom jag hem en vecka för att tvätta kläder, packa om väskan och sedan bege mig mot Arlanda och flyget mot Salzburg. Då var det dags för en veckas reseledarkurs för STS Alp- och sportresor. Jag hade verkligen inte trott att jag skulle få uppleva Alperna i Österrike och tillbringa en dag i Venedig, Italien (dagsutflykt under utbildningen) om jag skulle ha gissat på ställen jag skulle åka till under året.

Därefter fick jag lite sommarlov innan jag var tvungen att lämna det ovanligt varma och soliga Sverige för att återigen bege mig till de kala fjällen på hardangervidda. Inte lika varmt och gosigt där inte. Ytterligare två månader spenderades där. Tur var väl att jag hade två helsköna tjejor med mig, annars hade det blivit skapligt outhärdligt. Men nu, några månader efteråt kan jag tänka tillbaka på det utan att få ångest iaf. ;) Nej, skämt och sido, så hemskt var det inte. Det var en upplevelse och inget jag ångrar att jag gjorde. What does not kill you, makes you stronger.

Inte heller hade jag väl tidigare sett mig själv jobba på Systembolaget. Inte för att jag jobbar där nu men för tillfället känns det som att jag helst av allt skulle vilja jobba där, ett tag åtminstone. Främst för att mina kollegor är så galet roliga och sköna typer. Jag är deras största retoffer men sånt får man ta som praktikant, jag kan också vara vass i tungan ibland. ;) Fick höra häromdagen från chefen (som mobbar mig mest btw) att jag var deras egen Jerry (efterblivna praktikanten från ICA-reklamen), det var ju smickrande det. :P

Nåja, nu är det ett nytt år med nya upplevelser som väntar. Man kan ju hoppas att det blir lite spontana resor och oväntade möjligheter även detta år. Det ska bli spänande att se vad framtiden har att erbjuda år tvåtusenelva. :)
Kraekkjahytta, Hardangervidda, Norge
Kraekkja


Utsikt över Alperna, Österrike

 

Venedig

 

Hardangervidda

 


RSS 2.0