Flyttfasoner och inredningsinspo.

Nu börjar det bli tomt här i lägenheten. Flyttkartonger och säckar med kläder har åkt iväg med min, respektive Jockes mamma hem tidigare i veckan. I och med att vi måste vara ute den första och inte kommer in i lägenheten förrän den andra så blir det att vissa saker får mellanlanda i Lungbo och Vittinge innan slutstationen så att säga. Vi har dock fått tillgång till förrådet som hör till vår blivande lägenhet idag så då har vi kört iväg en del stora grejjor dit nu här på eftermiddagen. Och i morrn blir det en tripp till returen för att kasta soffan, att den har sett sina bästa dagar har varit ett faktum ett bra tag nu. Sen är det ju så att medelivslängden för en Jysk-soffa inte är den längsta om man säger så.

I morgon eftermiddag blir det att jobba och sedan lite valborgsfirande hos goda vänner på kvällen. Men det kan knappast bli varken för sent eller för hårt festande eftersom dagen därpå innefattar massa flytt och städning. Jag kommer även att sättas på prov vad gäller att köra bil med släp. Det ser jag icke fram emot men det är ett nödväntigt ont.

Jag bjuder på några inspirerande inredningsbilder som jag hittat på pinterest. Så praktiskt att man bara kan spara all sin inspiration där hur smidigt och bra som helst utan att ta upp massa utrymme på hårddisken. Ett stort gilla på det. Klicka på bilderna för att komma till sidorna de är hämtade ifrån.


Hur snyggt kombinerat är inte allt på denna bild liksom? Den soffan, den kistan, den lampan och framförallt den dösnygga tapeten. En anledning till att jag sparade denna bild är att jag har en sån där soffa hemma i Lungbo som jag fick av min kusin när de flyttade till New York. Den är dock lite opraktisk och får stå kvar där hemma några år till innan jag får plats för den.


Finfint färgglatt och finurlig idé till handdtagen på byrålådan.


Fiffig idé om vad man kan göra av en gammal stege som denna. Så snyggt. Har tänkt leta reda nån gammal trästege hemma som jag tänkte luta mot väggen i sovrummet och ha som hängare till kläder som inte nytvättade men heller inte smutsiga. De hamnar lätt på golvet annars.


Gillar hur man med tygdraperier kan döja förvaring under en bänk eller bord. Har för mig att det finns en plats under köksbänken i nya lägenheten där man kan ställa in en diskmaskin och det är ju ett ypperligt ställe att förvara insamlingskassarna och så kan man dölja det lite snygg med ett fint tygstycke.

Ett minne blott..

 

Nu är det dags att ta farväl av min fina färgglada trasmatta som jag virkat. :'( Jag tvättade den idag och fick en smärre chock när jag öppnade luckan till tvättmaskinen och fick se min kära matta helt söndertrasad. Ack och ve, stackars lilla matta. Kan hända att jag kan räddda mittenpartiet av den genom att repa upp det grön/lila och röd/vita området där mest skada hade skett och sedan virka nytt ifrån det blåa. Mamma trodde att det var centrifugeringen i tvättprogrammet som var boven. Dumma dumma. :(


Lys upp din tillvaro

Tänkte även passa på att dela med mig av lite inspirationsbilder vad gäller lampor och lampskärmar som man kan tillverka själv av diverse olika föremål. Återbruk is the shit! Är sugen på att testa att göra alla dessa härliga lampor, speciellt någon typ av kaffe/tekoppslampa eller någon av globlamporna, de fastande jag mycket för. Men dessa projekt är sånna typiska som man går och vill göra i en halv evighet innan man faktiskt gör det. Eller så blir det aldrig av men jag hoppas verkligen att jag tar mig tid att göra någon av dessa inom en snar framtid.


Hur fint är inte detta? Det himla braiga med denna är att man har skippat borren och istället använt sig av sig av självtorkande lera för att i översta koppen fästa själva lampmojängen (saken man skruvar i glödlampan i).


En annan variant av kopplampor, här har man borrat hål i fat och kopp.


Denna tyckte jag var himla läcker. Man tar helt enkelt en jordglobslampa och skalar av kartan ifrån den.


Eller så tar man en halv jordglob och gör så här med den.


Så här tjusigt kan det bli om man tar gamla vinglas eller vaser och kapar foten av dem och trär igenom en sladd med lampa.


Mycket kan man göra av gamla konservburkar, denna blev en finfin lampskärm.


Och det blev även dessa två.


Gamla cylinderhattar och plommonstop kan även bli tjusiga lampskärmar.

Soft pink and mint

Kanske den mest underbara färgkombinationen som finns? Nästan så att man dör en smula för att det är så fint. Sörjer att jag förmodligen aldrig skulle få inreda mitt kök i dessa underbara färger för min "tråkiga" sambo. Men att smyga in några pastelligt rosa och mintiga detaljer märks nog inte, ellerhur? ^^


(Klicka på bilderna för att få se dem i större format)

Dessa bilder har jag sparat i ett eget album (bara för bilder på saker i denna ljuvliga färggkombination) på min pinterest sida. Skaffade ett konto där här om dagen och nu har jag blivit beroende. Så under mina pauser från allt packade och städande i lägenheten sitter jag som fastfrusen med laptopen i knät och glor på vackra bilder. Och så många inspirationsbilder har jag hittat, jag blir alldeles salig. Pinterest är alltså en sida där man kan spara och dela med sig av bilder man tycker om som man hittat någonstans på internet och samtidigt länkar man till den sidan där man tagit bilden. Självklart kan man också ladda upp egna blider som man vill dela med sig av. Ungefär en roligare variant av att spara "bokmärken" på internet alltså.

Tradera shopping

 

Budade hem dessa på tradera så snart kommer jag kunna tillverka min köksklocka! Jag kommer kunna göra inte bara en utan fyra om jag så vill. Kanske att det kan bli snyggt också om jag gör den största till klocka och sätter upp dem vertikalt på väggen med klockan högst upp. Annars får jag göra fyra klockor och sälja de tre som blir fulast, hihi. =P


Glödlampan tänd!

När jag var hemma i Lungbo senast fick jag en himla fin idé till en köksklocka som jag mycket enkelt kan knåpa ihop själv. som sagt så har jag och Jocke varit köksklockolösa under hela tiden vi bott i denna lägenhet och så ska icke bli fallet i nästa. Hur som helst så tittade jag på en kopparform som mamma har hängades på väggen och vipps poppade det fram en sån där lysande glödlampa ovanför mitt huvud som det gör i alla tecknade serier och filmer. Fatta vad snyggt att göra en klocka med svarta, snirkliga metallvisare av en kopparform som denna och hänga upp på väggen! Det är ju bara att borra hål på mitten och fästa ur och visare liksom. Så nu ska jag iväg på second hand och jaga kopparformar!

Jag ser klockan framför mig i huvudet och kan knappt bärga min skaparlust!

Vikky virkar en duk

Jag har virkat min första duk! Jag gick iväg hem till Trollis med Milla igår för att pyssla lite tillsammans. Det var himla mysigt och trevligt fastän vi inte var världens mest sociala människor, vi alla blev så inne i det vi höll på med och jag glömde bort mitt te gång på gång. =P Till en början hjälpte jag Milla med att lära henne att virka en grytlapp. Sen så kände jag också för att virka något så hittade jag på ett mönster till en tjusig duk som jag tänkte att jag kunde prova på. Och nu kan man väl säga att jag har virkat i stort sett 24/7 sedan jag började igår, med uppehåll för mat, filmmys med sötnosen och sömn men nu är jag färdig!



Den blev lite "lockig" i kanterna även efter att jag pressat den, får se om jag kan pressa ut den lite till sen men annars är jag nöjd. En stor och fin duk i den bästa ljusgröna färgen (den är lite grönare i färgen än på bilden), mönstret säger att duken skulle bli 48 cm i diameter, jag har inte mätt min ännu men skulle tippa på att det stämmer ganska bra.

Felkörningar, Födelsedagskalas och loppis

Idag har varit en rolig dag. Vi satte oss i bilen och rullade iväg mot Surahammar för att fira Jockes farfars födelsedag. Det blev minst sagt en skrattretande bilfärd då vi körde fel inte en gång, inte två utan hela fyra gånger. Var av en gång vi körde ner på en liten väg som faktiskt var rätt väg, bara det att den var avstängd men skylten hade vi missat. Vi upptäckte dock väldigt snart att det inte gick och köra där när en bro var helt avstängd och under reparation. Det var bara att backa hela vägen tillbaka då vägen var så smal. När vi hade vänt bilen såg vi sedan en stor skylt om att vägen var avstängt. Hej uppmärksamhet. Då var det bara och vända och ta en annan väg (som vi alldeles innan det gjort en u-sväng på för att vi trodde att det var den felaktiga vägen). Efter många om och med kom vi dock fram och hade himla trevligt med hans familj och farföräldrar.

Vi två-snåret trippade jag och Jocke, hans systrar Bettan och Cissi och Cissis pojkvän Robert iväg på loppis. Jag har haft loppis-abstinens i flera dagar nu och äntligen fick jag gå och vrida och vända på fina saker. Det fanns massor vill jag lova och några fynd hann jag göra.


Denna roliga "lagård" åkte vi förbi under vår strapatsrika färd mot Surahammar.

(Sedan låg min kamra kvarglömd i min väska under hela födelsedagsfirandet. Så irriterad man blir när man märker att man glömt att ta massor av kort.)


På vägen hem skulle vi åka förbi Lungbo och fixa lite på min bil som ska besiktigas nu i veckan, då åkte vi över kanonmysiga småvägar som vi kom fram till att vi måste undersöka vidare i sommar. Här i en liten hage såg vi resterna av en gammal husgrund och en jordkällare.

Nu till loppisfynden och andra fina ting som vi fick med oss från Jockes farmor. :)


Underbara gamla kryddburkar som jag inte kunde motså. Pruta lite grann lyckades jag också.


Dessa teburkar fick också följa med hem, en guldpeng styck fick jag ge. :)


Denna söta gamla sänglampa fick jag ge en ynka liten tia för. Synd bara att Jocke tyckte den var ful. :(


Sedan hade Clary (Jockes farmor) lite saker hon ville bli av med, som denna söta förvaringspåse till plastkassar.


Dukar som Bettan, Cissi och jag fick välja och vraka bland. Några virkade dukar fick följa med oss hem.


Och även dessa :)


Sedan ligger det till så att Clary är himla konstnärlig av sig och målar glas, underbart fina glasföremål har hon målat och ni kan gissa hur kul jag tycker det är att få kika in i hennes lilla hobbyrum med massvis av vackra kreationer hon gjort. Denna vinkaraff fick Jocke i födelsedagspresent.


Denna söta karamellburk fick vi också, för riktiga godisråttor. :)


Ett gulligt hjärta hade den på baksidan.

Ja, sammanfattningsvis en mycket bra dag. :) Natti natt!

Bra dag!

Dagen började med ett glatt besked när jag öppnade inkorgen på mejlen.

Håll i hatten nu..


..vi fick lägenheten vi helst ville ha av de fyra vi har tittat på! Så nu slipper vi bli hemlösa, tillträdet är nämligen om två och en halv veckor, första maj, precis lagom då vi blir utkickade från denna! Den ligger på åkra, har fina tapeter, gott om förvaringsutrymmen både i kök, sovrum och hall och den har badkar! Bra grejjor liksom.

Nu ska jag strax skutta iväg till jobbet. Hajdåååå!

Torka.

Det är lite torka på pysselfronten just nu och den primära anledningen är att jag och min söta sambo måste vara ute ur lägenheten om en halv månad och vi väntar fortfarande på svar om vi får någon av de lägenheterna vi har kikat på. Därför känns det såklart dumt att påbörja massa nya projekt när vi snart ska packa ner allt i flyttlådor. Däremot har jag massor av idéer som jag bara väntar på att få knåpa med, framförallt idéer på saker jag vill inreda nästa lägenhet med. Jag finner inspiration överallt känns det som; från tidningar, en liten boutique i Paris, en restaurang jag besökte för några veckor sedan med mera. Jag kan knalla omkring ute i ladugården hemma i Lungbo och titta på saker jag tidigare sållat bort som skräp, fast nu med helt andra ögon. Det är smått fantastiskt. Och jag hoppas innerligt att jag kommer prova på hälften av alla projekt som flyter runt i min skalle.


Jag hatar att lägga upp inlägg utan bilder, det känns så torftigt. Men jag kunde inte hitta på vilken bild jag skulle dela med mig i detta inlägg men så snubblade jag över denna bild när jag bläddrade lite på måfå bland mapparna. En Vikky i mycket litet format. Det var då värst så fasligt blond jag var. =O


Håll nu tummarna för att jag och Jocke inte ska behöva bli hemlösa. Nej så illa ska det väl inte behöva bli, utan vi har en plan B så att säga.

Puss!

Maximalt ha-begär

Om jag hade massa pengar att shoppa massa finheter för skulle dessa genast landa i mitt lilla hem.


Denna skönhet från IKEA har jag redan bestämt mig för att köpa, helt underbar är den och fatta vad fint att fylla den med plåtburkar och annat.


Så vill jag ha en fin väggklocka i köket, vi har nämligen inte haft en fungerande väggklocka sedan vi flyttade hit. Så till nästa lägenhet ska jag minsann införskaffa en fin klocka.


Denna är också himla tjusig. Mamma har en sån lade jag märke till idag när jag var i Lungbo.


Dessa underbarigar är ju nästan ett måste. Speciellt den lila. Vill ha.


Eller denna tjusiga timer som matchar rullvagnen och de andra klockorna finfint.



Tjocka släkten, godis och glada pasteller..

..det är vad man kan beskriva årets påsk med! Jag har sluppit laga mat sedan i onsdagskväll. Vi har flängt runt hit och dit och blivit bjuda på påskmat och massor av gott tills vi storknat nästan. Här kommer x antal bilder som får sammanfatta påsken 2012!


Denna fulsöta hare fick flytta ifrån Lungbo hem till mig i Sala. Jag fick den när jag var liten och hatade den först för jag tyckte den var så ful. Nu tycker jag den är himla söt och charmig. ^^


Pytteägg som fick boa i min virkade skål :)


Jag målade mina naglar i påskigt pastelliga färger. ^^


Och kände för en egobild med mina påskiga naglar.


Färgglada strumpor måste man ju också ha! Här sitter jag och chillar i Stämsvik med släkten på mammas sida på långfredagen. Detta är för mig den påskigaste traditionen av alla, eftersom jag firat påsk nästan vartenda år hos min moster och morbror.


Påskig BiB (bag-in-box). ^^


Så busade jag lite med lillkusinen Karolina. :)


Sofia och Viktor gnabbades som vanligt.


På påskafton for vi iväg till Jockes familj i Vittinge efter att jag tjänat in mitt levebröd på Systembolaget. :) Där blev det massor av god mat och gott vin med smaskig ost och självklart ännu mer godis.


Sedan på påskdagen blev det slutligen en sväng hem till Lungbo till mi familia. Jocke roade sig med att ta kort på tussilagos i dikeskanterna genom rutan på bilen.


När vi kom fram fick jag leta påskägg som Sofia hade gömt bakom logen.


Fulingen själv. :P


Hon var kass på att gömma, jag hittade den på en gång.


Sen hittade vi Findus som Sofia trakasserade.


Hon lade ner kattstackarn i min luva på jackan. Där ville han inte stanna längre än nödvändigt.


I ägget fanns till min "stoora" förvåning massa godis! Fick en påskpresent också i form av en personvåg till mitt projekt viktnedgång. Motsägelsefullt med tanke på allt godis, men efter påsken blir det att ta tag med hårdhandskarna!


Och så avslutar vi påsken för denna gång med några obligatoriska Raja-bilder. :P







Vårpromenix och påskfix

Jag och Jocke åkte hem till Lungbo en sväng idag. Detta är min dag i bilder:


Mamma hade satt ut fint påskris på trappen.


Kattgos ingår som alltid när man åker hem till Lungbo.


Som jag saknar de små liven. Ett hem utan en katt är bara ett hus.


Krokusarna hade börjat kika fram.




Ett helt gäng på vårpromenad.


Fallfärdiga ladan, som jag tror har varit tvättstuga en gång i tiden då den ligger intill bäcken. Jag och Jocke slog vad i början av denna vinter hurvida den skulle klara ännu en vinter eller inte. Jag vann, jag trodde den skulle kämpa emot lite till och se, vinter är över och ladan står kvar.


Minns i somras när dessa var små ludna kycklingar som sprang ivägen för mig och Jocke när vi skulle cykla och bada.


Och så passade jag på och samlade in lite påskris till vårat köksbord. Videkissar är världens sötaste. När jag var liten hade jag massor av videkissar som husdjur i små tändsticksaskar. Det var himla fint och gosigt. :)

RSS 2.0