Saft, saft, rabarbersaft!

Då var första delen avklarad, nu står rabarbersaften och drar sig i källar'n. Bara det jobbiga och tidskrävande kvar sen då, sila av alltihopa. Det tar ju några timmar innnan allt runnit av och sen ska man vänta tills sockret har löst upp sig innan man kan hälla upp det på flaskor. Men den färdiga saften är all möda värd!




Mitt recept på rabarbersaft:

3kg rabarber
2 citroner
3,25 L kokande vatten

2-2,5 kg socker
30 g vinsyra

Skölj och skär rabarbern i små bitar. Skrubba av och skiva citronerna. Ner med allt i en rymlig gryta och häll på det kokande vattnet. Låt stå i två dygn. Rör om i grytan ett par gånger om dagen.

Två dygn senare: Sila av saften. Häll ner Socker och vinsyra i den silade saften. Vänta tills sockret löst sig. Häll upp på flaskor och frys in. Den koncentrerade saften späds ut med vatten som vanlig saft.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0